Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Oulunkylä, Uutiset

Jouni Ekholmista vuoden oulunkyläläinen

Vuoden oulunkyläläinen Jouni Ekholm

Jouni Ekholm, vuoden oulunkyläläinen. Kuva: Mauno Hari.

–  Olen iloinen ja yllättynyt valinnastani tämän vuoden oulunkyläläiseksi, toteaa 10 vuotta Mustapekan kauppiaana toiminut Jouni Ekholm (44). Hän on lähtöisin Pohjois-Helsingin Puistolasta, mutta pitää itseään osittain ogelilaisena. Lapsuuden ajan ystäviä ja kavereita tuli Oulunkylästä jääkiekon parista sekä Ogelin kauppakeskuksessa 90-luvulla toimineesta Snooker-centeristä.

Jouni Ekholm oppi kaupanpidon perusteet 1995-99 Mustapekan perustajalta, kauppias Pekka Taavitsaiselta. Hän toimi Jounin kauppiasvalmentajana.

Jouni Ekholmin mielestä Oulunkylä on hieno alue ja hän on täällä viihtynyt niin hyvin, ettei ole tarttunut epävirallisiin tarjouksiin jatkaa uraa muualla. Alueen tulevan kehityksen hän näkee positiivisena. Uusimuotoisen raidejokerin ja uusien kaavasuunnitelmien mukaisen lisärakentamisen myötä uudet asukkaat ja lisääntyvät liikennevirrat kohentavat kaikkien paikallisten yritysten toimintamahdollisuuksia.

Näkyvänä yrityksenä Mustapekka saa runsaasti tukipyyntöjä. Nuorisotoiminta ja perinteisimmät yhdistykset ovat tukitoiminnassa olleet etusijalla.
– Olen pyrkinyt tasapuolisesti tekemään yhteistyötä, erityisesti tukien lasten liikuntaa toiveena, että kaikilla olisi siihen mahdollisuus, Jouni Ekholm sanoo.

Ekholm näkee päivittäin ikääntyneitä asiakkaita, joiden liikuntakyky on rajoittunut. Oulunkylään pitäisi nopeasti saada hissejä, jotta asiakkaat voisivat mahdollisimman pitkään asua omissa asunnoissaan. Asukkaiden olisi hyvä muistaa käyttää alueen pienyritysten palveluja. Ellei yritystoiminta täällä kannata, niin se näivettyy pois. Väestö vanhenee ja lähipalvelujen tarve kasvaa. Helpoiten palveluiden säilyttämisen talkoisiin osallistuu käyttämällä niitä.

Jouni Ekholm toteaa tyytyväisenä K-market Pikkupekan lähteneet hyvään kasvuun. Myös pääliikkeen myyntiluvut ovat kasvussa. Tulevaisuuden näkymät ovat täällä hyvät. Kaupat yhteensä työllistävät 90 kaupan alan ammattilaista.

–  Työ vie lähes kaiken ajan, mutta pyrin varaamaan aikaa myös 15 v. kaksospoikieni jalkapalloharrastuksen seuraamiseen. Itse harrastelen satunnaisesti tennistä ja salibandyä. Olen myös kaivanut jääkiekkoluistimet naftaliinista ja olen lähdössä yritysten välisiin jääkiekon SM-kisoihin. Tulin valituksi pelaamaan K-kauppiaiden joukkueessa, Jouni toteaa ylpeänä.

Oulunkyläinen toivottaa Jounille menestystä niin liiketoimissa kuin uudelleen alkavalla kiekkouralla. Nauhat kireälle ja sitten kaukalossa menoksi.

Teksti ja kuva: Mauno Hari

Share