Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Uusi kahvila Oulunkyläntiellä – tunnelmallinen Café Amore

Café Amore, Janne Kaarenoja

Café Amoren herkkuja. Kuva: Janne Kaarenoja.

Ensivaikutelma: kuulen 40-luvun swingiä, näen kolibreilla ja kukilla väritetyn tapetin vaaleiden huonekalujen takana ja saan kaksiäänisen ja iloisen Tervetuloa! -toivotuksen.  Ja tuoksutan kahvin ja lämpimän leivonnaisen.

Olen astunut sisään reilun kuukauden toimineeseen Café Amoreen, siniseen puutaloon Oulunkyläntien varrella. Nuo ystävälliset äänet kuuluvat Sisly Lehistelle ja Kaspar Vahalle, joiden jaloissa kieppuu ilmeikäs Amira-neiti Masha-nukke kainalossaan.

Tässä samassa liiketilassa toimi kymmenisen vuotta Cafe Oulunkylä, joka lopetti toimintansa kesällä.  Kasparin ja Sislyn tarkoitus ei ollut perustaa kahvilaa, vaikka ajatus oli käynyt mielessä muutama vuosi aiemmin.  Kaspar huomasi tilan vuokrausilmoituksen netistä ihan sattumalta selatessaan varastoilmoituksia, joiden seassa oli kuva sinisestä talosta Käpylässä.  Hän ja Sisly kävivät tutustumassa paikkaan yhdessä kahvilayrittäjänä toimivan ystävänsä kanssa, vakuuttuivat paikasta ja päätyivät allekirjoittamaan vuokrasopimuksen.  Syyskuun lähes ympärivuorokautisen remontin jälkeen vietettiin avajaisia ja paikalla oli runsaasti lähialueen asukkaita, jotka pariskunta oli kutsunut kakkukahville.  Kahdeksi päiväksi aiotut kakut loppuivat jo ensimmäisenä päivänä.  Sittemmin useat muutkin asiakkaat ovat löytäneet Amoren herkulliset tarjottavat ja kotoisan ilmapiirin.  Paikkaan ovat ihastuneet myös vaunuikäisten äidit, jotka kahvitellessaan voivat huoletta jättää nukkuvat lapset ulkoikkunan taakse.  Itse kävin paikalla alkuviikolla töistä tullessani ja huomasin, että kahvilassa oli koko ajan useassa pöydässä asiakkaita ja jokainen ovesta kulkija sai iloisen tervehdyksen.

Sisly ja Kaspar kertovat tekevänsä töitä sydämellä ja sen kyllä huomaa.  He ovat panostaneet hyviin italialaisiin kahvilaatuihin, jotka valikoituivat asiakkaiden kanssa tehtyjen makutestausten jälkeen.  Samoin teen laatuun on kiinnitetty huomiota ja itse ilahduin kun sain kannullisen hyvää haudutettua juomaa.  Vitriini on täynnä itse tehtyjä suolaisia ja makeita piirakoita, joiden koristelu on viimeisteltyä.  Maistoin feta-pinaattipiirasta, joka oli todella maukasta ja rakenteeltaan sopivan keveä.  Kinuski-raparperipiiras oli saanut koristeikseen mustikoita, vadelmia ja granaattiomenan siemeniä – varsinainen kaunotar. Listalta löytyy myös kaksi hauskannimistä, perinteistä virolaista leivonnaista.  Toisen nimi on kissa Arttur ja toisen kirjava koira.  En paljasta mitä ne ovat vaan menkää maistamaan.

Café Amore tarjoaa aamuisin puuroa ja marjoja sekä uunissa tehtyä munakasta.  Lisäksi pari voileipää ja kuppi kuumaa.  Lounaalla voit tilata ruokaisan salaatin tai kulhollisen keittoa sekä jälkiruoaksi palan kakkua.  Sisly kertoi, että kasviskeitot ovat vegaanisia ja hän kasaa tarvittaessa asiakkaalle myös gluteenittoman voileivän.  Kahvilan voi varata myös yksityistilaisuuksiin ja siellä on pidetty jo muutama tilaisuus.  He tekevät kakkuja ja piirakoita myös kotiin ostettaviksi.  Kakut ovat niin kauniita, että veisin sellaisen mielelläni myös lahjaksi. Ja kehitteillä on koko ajan uusia makuyhdistelmiä.

Kaspar kertoi, että talo on rakennettu 1941 ja he halusivat ottaa sen ajan maailman huomioon myös sisustuksessa ja taustalla kuuluvassa musiikissa.  Kahvilan tunnelma onkin mukavalla tavalla menneiltä vuosikymmeniltä.  Täällä on rentouttavaa istua perheen ja ystävien kanssa ilman mitään kiirettä.  Lapset voivat leikkiä samassa tilassa olevassa pikkukeittiössä, jossa käydessäni tomerana hääräsi Amira ja pari muuta lasta.  Luulen, että aika moni meistä on kaivannut juuri tällaista kahvilaa.  Kesäksi Sisly ja Kaspar lupaavat tehdä viihtyisän ulkoterassin.  Mutta sitä ennen Café Amoren ikkunaan ilmestyy tunnelmallinen joulumaa – ja ehkä siellä on tontuillekin ihan oma ovi.

Teksti: Marja Markko

Kuva: Janne Kaarenoja

Café Amore, Oulunkyläntie 7, avoinna arkisin 8-18 ja viikonloppuna 10-17, FB-sivuilla lisätietoja.

Share