Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Politiikka, Uutiset

Nasima Razmyar haluaa Helsingistä päivä päivältä paremman

Nasima Razmyar, Matti P. Pulkkinen

Nasima Razmyar haluaa antaa helsinkiläisille mahdollisuuden valita, miten he saavat mielensä ja kehonsa liikkeelle. Siksi hän kuuntelee asukkaiden ääntä herkällä korvalla. Kuva: Matti P. Pulkkinen.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar piti 23.11.2017 asukastilaisuuden Oulunkylän kirjastossa. Hän kertoi vakuuttavasti halustaan saada helsinkiläisten mieli ja keho liikkeelle. Yhtä tärkeää hänelle on kuunnella asukkaita herkällä korvalla.

Apulaispormestari Razmyar valittiin apulaispormestariksi, kun hän oli SDP:n ensimmäisen kauden kansanedustaja.
-Mietin tehtävän vastaanottamista todella pitkään, hän sanoo.
Apulaispormestarit ovat poliitikkoja, eivät virkamiehiä, ja siksi Nasima lopulta suostui. Tehtävä antoi hänelle konkreettisen mahdollisuuden ajaa hänelle tärkeitä arvoja myös käytännössä. Kaupungin kehittämisen kokonaisuudessa hän sai vastuualueikseen kulttuurin ja liikunnan.
-Molemmat ovat yhtä tärkeitä, Nasima muistuttaa.
Käytännössä nämä isot aiheet jakautuvat moniksi pienemmiksi kokonaisuuksiksi, joista yksi merkittävä on nuorisotoimi.

Helsingin kaupungin kunnianhimoinen tavoite on kehittää pääkaupungissa neljässä vuodessa maailman toimivin kaupunki.
-Tämä tarkoittaa sitä, että Helsinkiä kehitetään päivä päivältä paremmaksi, Nasima sanoo.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus SOTE on merkittävä epävarmuustekijä, jonka tulevaisuus varsinkin Helsingissä on epävarma. Siksi Nasima pitää tärkeänä, että väestön henkisestä ja fyysisestä terveydestä huolehditaan tässä ja nyt.

Haluaa liikuttaa stadilaisia

Väestön terveyden vuoksi on välttämätöntä saada liikkeelle sekä mieli että keho. Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen yhdistämisestä saman apulaispormestarin johtoon päätettiin, koska hyvinvoinnin lisäämisen kannalta on tärkeää, että ihmiset eivät jää paikalleen nököttämään.
-Strategia on yksinkertainen. Se on liikkumattomuuden vähentäminen, Nasima painottaa.
Ylipainosta, josta nuoretkin kärsivät entistä enemmän, on tullut uusi kansanterveysriski. On tutkittua tietoa siitä, kuinka aikuistyypin diabetes sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet lisääntyvät. Sairastavuus vähentää väestön hyvinvointia.

Palveluja kyllä tarjotaan nytkin.
-Ongelma on, että ihmiset eivät käytä palveluja. Niitä täytyy myydä ja mainostaa, Nasima linjaa.
Lisäksi suuri ongelma on, että harrastamiseen ei kaikilla ole varaa. Siksi Nasima haluaakin harrastustakuun.
-Jokaisella lapsella pitää olla mahdollisuus harrastaa, mutta poliitikko ei voi heidän puolestaan päättää, mikä on kullekin oikea harrastus. Lapsille ja nuorille on siksi annettava mahdollisuus valita. Yhdenkään nuoren ei pitäisi syrjäytyä, hän pohtii. Siksi hän pitääkin tärkeänä sijoittaa alueisiin, joissa on eniten huono-osaisuutta.

Teksti ja kuva: Matti P. Pulkkinen

Share