Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

Saas nähä mitä tää alkanu vuosia stikkaa kehään. Ainakin valkataan uus pressa. Tsiigaillaan kundeeks ne hallitusstarbut paneen kekoon sen soten. Ja tietty jatkuuks Markkasen lento basketissa ja finnaako joku mitaleja olympialaisissa. Kandee pysyy ajan hermolla.

Ogelissa aletaan nähdä uuden RaideJokrun systeemejä. Jo nyt bygataan uusii hausseja siellä sun täällä. Suurimmat byggat just nyt ovat Vantaanjoen varressa. Uusi asemakaava tuo lisää asuinmestoja varsinkin stogeradan varteen ja Käskynhaltijantien viereen. Uutta jengii tulee meidän vanhoille mestoille. Olis snygee alkaa funtsaa, miten se jengi saadaan liitettyy meidän vanhaan jengiin. Niin että kaikki tykkäis olla ogelilaisii.

Tuleva muutos saa myös osan jengii skagaan tulevaisuutta, koska se meinaa lisääntyvää erilaisuutta. Yritetään snaijaa fakta, että erilaisuus on pitemmässä skabassa guta juttu. Sanomalla jees erilaisuudelle, otamme ok-asenteen tulevaisuuden systeemeihin.

Pakilan ja Oulunkylän seurakuntien yhdistymistä funtsataan. Mitä hommassa tapahtuu, on arvailujen varassa. Joteski on sellanen fiilari, että seurakuntahommissa ei aina hiffata tulevaisuuden suuntaa ja sen merkitystä toiminnalle. Painetaan meneen vanhalla mukavuusalueella. Juitsut ei kummiskaan enää pysy pystyssä itsestään. Muuttuva maailma vaatii muutosta ja skabaa sieluista. Snadissa yksikössä fyrkkien väheneminen vaikutta stydisti toiminnan laajuuteen ja kohdistaa palvelut koko ajan snadimman ydinjoukon tarpeisiin.

Suuremmassa organisaatiossa kyetään viisaan resursseja seurakuntalaisten laajempaan palveluun, säilyttämällä kuitenkin myös perinteiset systeemit. Mun funtsauksissani on muun muassa, että miten jumalanpalvelus- ja messutapahtumista voitaisiin vapauttaa resursseja nuoriso- ja nuoriaikuinen duuneihin. Myös päiväkerhotoimintaa laajentamalla saataisiin tsyrkka enemmän megeen nuorten laiffiin.

Uudenvuoden tinan valannasta tuli konnien homma. Mä oon elämäni aikana valanu aina uudenvuodentinat. Lisäksi valettiin aikanaan divisioona tinareita ja muutama kymmenen nyrkkirautaa, joilla hakattiin Krunikan vodaränneihin klommoja. Oon edelleen hengissä noista juitsuista huolimatta. Toivon, että tää kielto tuo muutaman vuoden lisää elinikää, vaikka kliffaa se valaminenkin oli.

Funtsaamista lisää myös alkaneena vuonna se, ottaako bastuun messiin 4,7 prossaa vai kurkottaisiko 5,5 prossaan. Se on saletti, että bastubissen stikkaan nassuun edelleen.

Raimo Anttila

Share