Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

OYK:un DEFL-kielitutkintokeskus

DEFL OYK

Ranskanopettaja Eija Raitala (vas.) sai kyltin Institut Français’n edustajilta. Mukana Marie-Laure Lions-Olivieri (kieliattasea) ja Nicolas Delage (koevastaava). Kuva: Aleksi Kinnunen/OYK

Oulunkylän yhteiskouluun on avattu Ranskan valtion virallinen kielitutkintokeskus. Avajaistilaisuus pidettiin avointen ovien päivänä 13.1.2018. Kutsuttujen listalla oli oppilaiden huoltajia ja koulun opiskelijoita sekä lähikoulujen rehtoreita ja ranskanopettajia.

Kansainvälisesti tunnustetun DELF-kielitutkinnon ranskan kielessä voi suorittaa keväisin omien opintojen ohessa. Valittavissa ovat Euroopan Unionin maiden yhdessä laatiman eurooppalaisen viitekehyksen tasot A2, B1 tai B2. Näistä B2-taso vastaa lukionsa päättävien abiturienttien pitkän ranskan opintojen päättövaihetta. Itse kokeeseen kuuluvat kuullun- ja tekstinymmärtämisen, kirjallisen ilmaisun ja suullisen kokeen osiot. Kielidiplomilla on painoarvoa työelämässä ja haettaessa opiskelemaan Ranskaan tai Quebeciin.

Teksti: Eija Raitala

Kuva: Aleksi Kinnunen/OYK

Share