Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Jääpallokausi kuumimmillaan

Botnia - Akilles

Botnia pelasi Akillesta vastaan 18.11.2017. Kuva: Pekka Huovila.

Oulunkylän ikioma jääpallojoukkue Botnia on pitänyt yllä kotikylämme mainetta niin koti- kuin vieraspeleissäkin. Plakkarista löytyy niin voitto-, tasapeli- kuin tappio-otteluitakin, ja juuri sellaista urheilun pitää ollakin.

Viimeisin peli oli Oulunkylän tekojääradalla loppiaislauantaina ja silloin vastaan luisteli viime vuoden Suomen Mestari ja tämän vuoden sarjakärki Veiterä Lappeenrannasta. Botnialla oli alle 24 tuntia aikaa valmistautua hyvin levänneen Veiterän kohtaamiseen. Kentälle luisteli kotijoukkue, josta ei edellisen ottelun rasitus paistanut, päinvastoin. Ero oli valtava sekä asenteessa, että puolustuksen tiiviydessä. Botnialla taisteluasenne oli kohdallaan ja ottelu oli ehkäpä parasta Botniaa mitä Oulunkylässä on tällä kaudella nähty. Joukkueen pelinautinto kentällä heijastui myös runsaslukuiseen yleisömäärään, joka näki ja koki erittäin viihdyttävän sarjapelin. Toivottavasti juuri sinä olit paikalla. Seuraavat viikot Botnian edustus pelaa vieraspelejä.

Menestys vaatii työtä

Botnian edustuksen päävalmentaja Jussi Tapio kiteyttää joukkueen lopputalven tekemisen seuraavassa kommentissaan: ” Menestykseen ei valitettavasti ole olemassa helppoa reittiä. Se vaatii työtä ja sitoutuneisuutta pitkäjänteisesti ja lopulta myös oikeita olosuhteita. Joukkue on osoittanut viime aikoina hyvää työmoraalia ja sitoutumista, nyt se pitää saada konkreettisiksi suorituksiksi ja onnistuneiksi ”liikesarjoiksi” kentällä. Lopuksi se vaatii myös uskoa omaan juttuun: sekä joukkueen sisällä, että sen ympärillä toimivissa sidosryhmissä. Ja meillähän sitä riittää”.

Botnian edustusjoukkue toivottaa kaikki kannattajat lämpimästi tervetulleeksi lopputalven kotiotteluihin. Lauantaina 10. helmikuuta klo 15.00 vastaan luistelee LRK Torniosta ja sunnuntaina 11. helmikuuta klo 13.00 Botnian vieraaksi saapuu OLS Oulusta. Näissä peleissä ratkaistaan kauden jatkuminen play off:ssa.

Juniorityö kantaa hedelmää

Botnia saavutti keväällä 2016 neljännen Suomen Mestaruutensa. Finaali Porvoon Akillesta vastaan pelattiin Oulunkylässä ja moninaisten vaiheiden jälkeen Iiro Karppinen ratkaisi ottelun jatkoajalla Botnialle lukemin 3-2. Esa Määttä sai pelaajana voitetun mestaruuden lisäksi nyt myös valmentajana mestaruuden tililleen. Ottelua seurasi aurinkoisessa säässä lähes 4.000 katsojaa. Botnia on satsannut viime vuosina voimakkaasti hyvään juniorityöhön, jolla olikin iso rooli uuden mestaruusjoukkueen synnyssä. Tänä päivänä Botnia ei elä vain edustuksesta, vaan se myös hengittää vahvasti junioritoiminnasta. Botnia on Suomen suurimpia juniorikasvattajia jääpallossa ja omalla juniorityöllä on tarkoitus nousta uudestaan mitalikantaan. Juniorityön tuoreimpana saavutuksena 14-vuotias Rasmus Ruusunen debytoi bandyliigassa 10.1. ottelussa Varkaudessa WP-35:tä vastaan.

Botnia on Suomen menestynein junioriseura. Viime vuonna Botnian kaikki juniorijoukkueet olivat ikäluokkiensa kärkijoukkueita. Botniassa uskotaan monilajisuuteen ja toiminta suunnitellaan siten että ehtii harrastamaan useita lajeja varsinkin nuorena. Toinen tavoite on pitää lajin kustannukset sillä tasolla, että kaikki pystyvät lajia harrastamaan. Tekojääradalla pelaa ja treenaa jääpallokoulun terhakkaat 6-10 -vuotiaat tytöt ja pojat sunnuntaiaamuisin klo 9.00 sekä maanantaisin Oulunkylän jäähallissa klo 17.30. Mukaan mahtuu myös lasten vanhemmat, tervetuloa! Jääpallo on koko perheen harrastus.

Juniorit Ogelissa

Tavoitteellisempaa tekemistä löytyy P11, P13, P15 ja P17 SM-sarjajoukkueista. Kaikki seuran juniorijoukkueet ovat erittäin varteenotettavia mitali-joukkueita SM-mittelöissä tänäkin vuonna. Monena keskiviikkona Oulunkylässä on junioripeli-ilta, jota kannattaa tulla seuraamaan iltakävelyn lomassa. Huippu-juniorijääpalloa pelataan koko viikonlopun ajan 13 -vuotiaiden poikien toimesta la-su 10.-11. maaliskuuta tutulla oman kotikylän tekojääradalla. Viime vuonna P13 joukkue sai pronssia Oulussa pidetyssä lopputurnauksessa, edellisenä vuonna Oulunkylässä tuli kultaa. Tänä vuonna turnaukseen osallistuu Botnialta 2 joukkuetta ja molemmilla on erinomaiset saumat mennä turnauksessa päätyyn asti. Tule sinäkin nauttimaan kevätauringosta ja suuren urheilujuhlan tunnusta ihan tähän keskikylälle.

Teksti: Sari Pesonen

Kuvat: Pekka Huovinen

Share