Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Petri Haapimaa Gnistanin toiminnanjohtajaksi

Petri Haapimaa, Gnistan

Gnistanin uusi toiminnanjohtaja Petri Haapimaa. Kuva: Heikki Laakso.

Monipuolisen jalkapallo- ja yrittäjäkokemuksen omaava Petri Haapimaa aloitti IF Gnistanin toiminnanjohtajana vuoden alussa. Tammikuun ensimmäiset viikot kuluivat vauhdilla uuteen työhön perehtyessä. Oli jalkapallokoulujen ja -leirien aikatauluttamista, kenttävuorojen myyntiä ja olosuhdeasioita. Sisäänajoa seuratyöhön.

-Aiempien seurakokemusten perusteella nostan kolme asiaa toiminnan keskiöön. Haluan kehittää yhteistyötä kaikkien niiden perheiden kanssa, jotka ovat Gnistan-yhteisössä mukana. Valmennuksellinen ammattitaito on tärkeä pelaajakehityksen kannalta. Ja kolmanneksi toiminnan pitää olla läpinäkyvää. Seuran kanssa toimivien tahojen on tiedettävä, mitä seurassa tehdään ja miksi, Haapimaa sanoo.

Hänen oma taustansa tuo sanoille painoarvoa. Aktiiviuransa aikana Petri pelasi Veikkausliigaa ja Ykköstä muun muassa FinnPassa, PK-35:ssä ja HIFK:ssa. Valmentajana hän on toiminut miesten joukkueissa ja A-junioreissa, viimeiset kaksi vuotta Gnistanin edustusjoukkueessa. UEFA:n A-lisenssi on yhtä näyttökoetta vaille valmis. Malmin Palloseurassa hän työskenteli valmennuspäällikön roolissa eläen juniorivalmennusta ruohonjuuritasolla.

Petri asuu Vantaalla ja perheeseen kuuluu vaimon ohella 9-vuotiaat kaksospojat, jotka harrastavat – kuinkas muuten – jalkapalloa. Omasta kunnostaan hän huolehtii Crossfit-treeneillä, joihin hän perehtyi pyörittäessään yrittäjänä crossfit-saleja. Yrittäjäkokemuksesta on hyötyä, sillä toiminnanjohtajuuden ohella Petri työskentelee myös yhdistyksen omistaman kenttäyhtiön toimitusjohtajana.

-Oman seuran identiteetti on tärkeä. Olen innoissani rakentamassa Gnistanista Pohjois-Helsingin vetovoimaisinta jalkapalloseuraa. Tämä vaatii sekä pitkäjänteisyyttä että ennakkoluulottomuutta, sillä futis kehittyy koko ajan. Meidän pitää pysyä kyydissä mukana esimerkiksi investoimalla valmennukseen ja olosuhteisiin. Tämän myötä toimintamme tulee yhä houkuttelevammaksi – saamme lisää jäseniä, resursseja ja yhteistyökumppaneita, mikä taas mahdollistaa toiminnan kehittämisen. Tällaisen positiivisen kierteen haluan saada aikaan, Haapimaa linjaa.

Hän toivottaa uusia jäseniä tervetulleiksi seuran tapahtumiin ja Gnistan-perheeseen. Seura tekee muun muassa vapaaehtoistyötä, jossa voi edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Joku voi haluta aloittaa uuden lajin aikuisten jalkapallokoulussa.

Marraskuussa aloittanut urheilutoimenjohtaja Roberto Nuccio ja Petri muodostavat yhdessä vahvan työparin, joka tuntee toisensa jo kesän 2017 valmennusyhteistyön kautta.

Seuran puheenjohtaja Risto Murto on tyytyväinen.
-Gnistanissa on nyt monet palaset kohdillaan: upea seurayhteisö, oma stadion, mahtavat valmentajat, kansainvälisesti tunnettu ja osaava urheilutoimenjohtaja sekä kipinää täynnä oleva uusi toiminnanjohtaja. Tämän joukkueen kanssa on hienoa lähteä kasvattamaan ja kehittämään seuraa, Murto toteaa.

Teksti: Heikki Laakso

Share