Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Avoimien ovien päivä OYK:ssa

OYK

Avointen ovien päivä OYK:ssa. Kuva: Venla Leppänen.

Oulunkylän yhteiskoulussa vietettiin lauantaina 13.1. avoimien ovien päivää. Innokkaimmat saapuivat paikalle jo ennen kello kymmentä. Heidän joukossaan oli niin kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisia kuin heidän vanhempiaan.

Salissa päivystivät oppilaista lukion tuutorit ja peruskoulun tukioppilaat yhdessä Ääni-lehden toimittajien kanssa. Paikalla olivat myös niin uusi koulukuraattorimme kuin itse rehtorikin, jolta kuulimme päivän avauspuheen. Puheessa korostuivat koulumme vanhat perinteet ja kaikille tuttu yhteisöllisyys. Sana yhteisöllisyys kantautui korviimme ainakin 20 kertaa.

Salitilaisuuden jälkeen oli mahdollista lähteä kuuntelemaan koulumme painotuksista eri luokkiin. Itse olimme kertomassa matemaattis-luonnontieteellisestä painotuksesta eli luma-luokasta. Kävijöitä oli aamupäivällä luokan täydeltä, osa joutui jäämään jopa seisomaan ovenrakoon.

Kouluumme oli avoimia ovia varten laitettu esille koulumme opiskelijoiden töitä piirustuksista linnunpönttöihin. Pihalta saattoi ostaa makkaraa ja sisältä herkkuja oppilaskunnan kahvilasta.

Syksyllä tavataan sivistävän meiningin parissa, kuten koulumme motto kuuluu!

Teksti: Ansa Kurola ja Venla Leppänen 9D

Kuva: Venla Leppänen

Share