Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Alueaktiivi haluaa lisää käsiä Pakila-Seuraan

Tervo-Hiltula

Peppi Tervo-Hiltula

Se oli vain vaatimaton A4 tiputettuna postiluukusta sisään, Peppi Tervo-Hiltula, 32 vuotta, muistaa omaa alkuaan Pakila-Seuran kanssa. Alueen asukkaille kahden vuoden välein järjestetty kysely herätti mielenkiinnon – ensin vastata kyselyyn ja sitten antaa palautetta kyselyn sisällöstä.

-Pakila-Seuran hallituksessa oli tuttuja nimiä. Se helpotti yhteydenottoa, Tervo-Hiltula sanoo.

-Oman alueen tunteminen ja kehittäminen kiinnosti minua, mutta en ollut löytänyt vielä sopivaa harrastusta. Oli helppo lähteä mukaan, kun puheenjohtaja Tapio Klemetti pyysi mukaan seuran viestintäryhmään.

Vain taivas ja vapaaehtoiset rajana!  

Pakila-Seuran yksi keskeinen toimintamuoto ovat tapahtumat.

-Meillä on toistaiseksi liian vähän käsiä. Se rajoittaa luovuuttamme! Peppi Tervo-Hiltula nauraa ja vakavoituu.

-Järjestöjen toimintaan sitoutuminen on nykyään haastavampaa. Elämäntilanteet ovat kiireisiä, ja keskelle vieraita kasvoja on iso kynnys lähteä.

Tervo-Hiltula kertoo haaveilevansa alueen pikatreffeistä, joilla naapureihin voisi tutustua. Myös esimerkiksi Itä-Pakila-päivässä, Pakilan Kylätapahtumassa, Kekri-juhlassa tai suunnitteilla olevassa Elonkorjuujuhlassa ja toukokuun Siivouspäivässä voi tutustua lähialueella asuviin.

Pakila-Seura on yksin tai yhdessä muiden kanssa järjestänyt myös erilaisia asumiseen liittyviä teemailtoja: energia, turvallisuus, talon lämpö- ja vesiputket jne.

Tapahtumien lisäksi Pakila-Seura tekee tärkeää, mutta arjessa vähemmän huomioitua työtä:

-Kaupunginosajärjestöt pitäisi muistaa myös siitä edunvalvonnasta, jota teemme. Nytkin olemme ottaneet kantaa sekä asemakaavaan, että palvelurakennusten allianssihankkeeseen, Tervo-Hiltula sanoo.

Työtä lasten ja nuorten hyväksi

Pakila-Seura lahjoittaa kevään 2018 aikana toiminta-alueensa päiväkodeille heijastinliivejä liikenneturvallisuuden lisäämiseksi. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen alueella on yksi Pakila-Seuran toiminnan kivijalkoja.

-Pakila-Seurassa kuuntelemme mielellämme uusia ideoita ja kutsumme mukaan uusia toimijoita.  Tämä on kiva ja helppo harrastus lähellä. Meillä on kiva porukka. Tule tutustumaan ensin vaikka lisäkäsinä ja mieti sitten, voisiko Pakila-Seura olla kiva harrastus sinullekin, Tervo-Hiltula vinkkaa ja muistuttaa toukokuun Itä-Pakila päivästä.

-Olen asunut vasta pari vuotta Pakilassa, mutta omistan täältä tonttimaata. Aina kun ajelen kotiin Pakila-Seuran hallituksen kokouksesta, minulla on hyvä fiilis: kuulun tänne ja minulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen lasteni kasvuympäristö on.

Teksti: Esko Lukkari

Kuva: Tervo-Hiltula

Share