Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pakilan allianssihanke etenee

Pakilan alueen palvelurakennusten allianssihanke on käynnistynyt. Aiheesta järjestettiin tiedotus- ja keskustelutilaisuus alueen asukkaille tiistaina 27.2. Pakilan yläasteen koululla. Paikalle oli kutsuttu lähialueen asukkaita sekä aluetoimijoita, joihin hanke keskeisesti vaikuttaa. Paikalla oli noin 30 keskustelijaa.

Allianssihanke vaikuttaa akuuteimmin yläkouluun, Pakilan (eskariin) päiväkotiin ja sen jälkeen alakouluun, Havukkaan ja mahdollisesti muihin alueen palvelurakennuksiin. Tavoite on, että yläkoulu valmistuu vuoden 2019 aikana, ja koko hankkeen toivotaan olevan valmis vuoteen 2025 mennessä. On epätodennäköistä, että esimerkiksi alakoulun rakennusta purettaisiin, sillä kohde on luokiteltu suojelluksi.

Hankkeen keskeisiä haasteita ovat mm. asemakaava, puistoalueiden kaavoitukset sekä uudet alueen vaatimukset mm. rakennuksien korkeudesta. Huomattavaa on, että Pakilasta puuttuu myös mm. kävelyteitä, joka asettaa haasteita liikenneturvallisuudelle. Kaikkia näitä tarkastellaan nyt käynnissä olevassa hankkeessa. Keskeistä alueen liikenneväylää, Pakilantietä, tullaan remontoimaan tulevaisuudessa.

Koko hankkeesta on tulossa vielä asukkaille pop up -tilaisuus, josta tiedotetaan kun tiedetään enemmän. Kannustamme asukkaita aktiivisuuteen ja seuraamaan hankkeen etenemistä.

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula

Share