Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pikkusisko, sympaattinen lähikauppa

Pikkusisko

Kauppiasharjoittelijat Toni Kurki, Wilma Niklander ja Pikkusiskon K-kauppias Jouni Ekholm hyllyn rakennuspuuhissa. Kuva: Mauno Hari.

Viime vuoden Oulunkyläläiseksi valittu kauppias Jouni Ekholm on ottanut vastuun kolmannesta K-kaupasta, Itä-Pakilassa Yhdyskunnantiellä sijaitsevasta marketista, joka on saanut nimekseen K-market Pikkusisko.
-Leikittelimme nimivaihtoehdoilla Repekka, Pikkuveli, Pikkumusta ja Velipekka, päädyimme kuitenkin sympaattiseen Pikkusiskoon, Jouni Ekholm hymyilee.

Kauppaan tehdään nyt pintaremonttia ja tuotevalikoimaan tulee muutoksia.
– Meillä on Mustapekan ja Pikkupekan ansiosta hyvää dataa asiakkaiden kulutustottumuksista postinumeron 00680 alueelta. Pyrimme viemään valikoimia pikkuhiljaa kuluttajien toiveita vastaaviksi. Osa alueen asukkaista käy isommissa hypermarketeissa, mutta täällä on myös vanhempia ihmisiä, joilla ei ole autoa, ja perheitä, jotka kaipaavat arkeen luotettavaa täydennyspaikkaa. Suunnitelmissa on lyhentää Pikkusiskon aukioloa henkilökunnan turvallisuuden takia ja lisätä keskeisellä paikalla olevan Pikkupekan aukioloa. Siellä on enemmän ihmisiä töissä ja suuremman joukon tavoitettavissa iltatunneilla, Jouni Ekholm kertoo.

Kolmen liikkeen välinen yhteistyö on tiivistä. Työntekijät voivat vaihtaa työtehtäviä ja siirtyä liikkeestä toiseen.
– Olemme yhtä suurta perhettä, Jouni Ekholm vakuuttaa.

Isompi remontti on tulossa lähiaikoina, myöskin Pikkupekkaan ja Mustapekkaan on suunnitteilla remontteja. Kolmen liikkeen pyörittämisessä Jounilla on apuna kauppiasharjoittelijoita, jotka saavat näin lattiatasolla perusteellisen koulutuksen K-kauppiaaksi.

Teksti ja kuva: Mauno Hari

Share