Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Uutiset

Soturikissat Malmitalossa

Soturikissat

Soturikissat: Klaanien salaisuudet

Soturikissa -kirjat (Warrior cats) ovat muodostuneet ilmiöksi maailmalla. Kirjoissa seikkailevat metsän villit kissat, jotka elävät neljässä klaanissa omilla reviireillään (Myrskyklaani, Jokiklaani, Varjoklaani ja Tuulikaani). Soturikissojen maailmaan ja kirjojen kääntäjään Nana Siroseen on mahdollisuus tutustua Malmitalolla huhtikuun alussa.

Warrior Cats –kirjasarja sai alkunsa Englannissa vuonna 2003. Kirjat on kirjoitettu Erin Hunter -salanimellä. Todellisuudessa kirjoittajia on kuusi; Erin Hunter, Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillan Phillip ja Victoria Holmes. Holmes luo aina tarinan uuteen kirjaan ja muut kirjailijat vuorottelevat kirjoittajina. Kirjoja on käännetty 19 kielelle ja niitä on myyty pelkästään USA:ssa 9 miljoonaa kappaletta. Kirjoja on suomennettu jo 27 kappaletta.

Samaistuminen on tärkeää fantasiaa rakastaville. Jokaiselle lukijalle on oma soturikissa, jonka luonteenpiirteisiin hän voi samaistua. Kirjojen ympärille on rakentunut laaja fanikulttuuri. Ilmiö muistuttaa vahvasti Narnian tarinoiden ja Harry Potter –fantasiakirjojen ympärille syntynyttä ilmiötä. Soturikissojen fanit ovat innostuneet kirjojen ohella Soturikissa –aiheisista peleistä, vaatteista ja tavaroista. Kirjoista on tehty romaanien lisäksi mm. e-kirjoja, novelleja, mangoja ja superkirja. Kirjojen kustantaja on vahvistanut, että on tulossa myös Soturikissa -elokuva, jonka tarkkaa aikataulua ei vielä ole julkistettu.

Malmitalon tapahtumaan tulee viimeisimpien kirjojen suomentaja Nana Sironen. Hän vastailee Soturikissa-kirjoihin liittyviin kysymyksiin ja jakaa nimikirjoituksia. Vierailijoille on Soturikissa-aiheisia tietokilpailuja, askartelua, pinssejä jne. Malmitalossa on mahdollista saada henkeäsalpaavia ennustuksia Tähtiklaanilta.

Teksti: Tuija Tossavainen

Malmitalo (Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki), la 7.4.2018 klo 12–15, vapaa pääsy.

Share