Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Oulunkylä, Uutiset

Vauvan kanssa elokuviin

vauvakino

Baby kinossa viihtyvät vauvat ja vanhemmat. Kuva: Sanna Tuovinen.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Oulunkylän ja Pakilan paikallisyhdistykset sekä Maunulan kirjasto ovat aloittaneet uuden Baby kino -yhteistyökuvion. Tammikuussa järjestettiin ensimmäinen tapahtuma, jossa Maunula-talon nuorisotilat muuttuivat elokuvasaliksi.

Ensimmäisen Baby kinon elokuva oli William Wylerin klassikko Loma Roomassa. Toisella kerralla 1.3. nähtiin ABBA-musikaali Mamma Mia! Vanhempia molemmilla kerroilla on ollut paikalla noin 15 ja heillä lapsia aivan pienistä vauvoista kolmi-nelivuotiaisiin. MLL Oulunkylä on tuonut paikalle K-Supermarket Mustapekan sponsoroimat kahvit ja keksit vanhemmille sekä Delipapin sponsoroimat Muumivaipat pienemmille. MLL Pakila on antanut lapsille perhekahvilansa leluja käyttöön. Tilaisuuksissa on vallinnut leppoisa tunnelma ja säkkituoleihin on ollut mukava uppoutua, vaikka vauvaa imettämään.

Baby kinoja tullaan järjestämään noin kerran kuukaudessa ja ne ovat maksuttomia. Elokuvissa on huomioitu aivan pienetkin kävijät ja elokuvan äänet ovat normaalia hiljaisemmalla, tilassa on himmeä valaistus ja elokuvat ovat ikärajaltaan sallittuja (S).

Paikalle voi tulla lastenvaunujen kanssa ja niille on parkkipaikka nuorisotilojen takaosassa. Vauvanhoitoa helpottavat samassa kerroksessa sijaitseva lastenhoitohuone sekä vesipiste ja mikroaaltouuni. Tapahtumaan voi ottaa mukaan kantokassin/turvaistuimen, jossa vauva voi nukkua leffan aikana. Seuraava Baby kino järjestetään torstaina 5.4. klo 10.

Toukokuussa tullaan lisäksi järjestämään elokuvapäivä koko perheelle. Tästä tulossa lisää tietoa myöhemmin Facebook-sivulla MLL Oulunkylä sekä Internet-sivuilla https://oulunkyla.mll.fi. Maunula-talossa järjestetään joka kuukauden toinen perjantai Metsäpurosalissa aikuisyleisölle tarkoitettu Kino Maunula, jonne on myös vapaa pääsy.

Teksti ja kuva: Sanna Tuovinen

MLL Oulunkylän paikallisyhdistys on tehnyt vapaaehtoistyötä Oulunkylän ja lähialueiden lasten ja lapsiperheiden hyväksi jo vuodesta 1925 lähtien. Yhdistys järjestää alueella muun muassa perhekahvilan keskiviikkoisin klo 10 -11.30 leikkipuisto Mäkitorpassa, isä-lapsi -tapaamisia, muskareita, naperojumppia ja erilaisia tapahtumia. Kerhojen vetäjät ovat alansa ammattilaisia, mutta kaikki muu työ tehdään vapaaehtoisvoimin. Tule mukaan ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa. Vapaaehtoistyö ei vaadi paljon, mutta antaa sitäkin enemmän! Myös jäseneksi liittymällä tuet toimintamme jatkumista ja pääset osalliseksi mahtavia jäsenetuja. Lue lisää Facebook-sivuilta MLL Oulunkylä tai Internet-sivuilta https://oulunkyla.mll.fi.

Share