Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Uutiset

Kumpulassa juhlitaan taas

Kumoulan kyläjuhlat

Kumpulan Kyläjuhlat lauantaina 26.5. klo 9-22.30. Kuva: Sami Väätänen.

90-luvun taitteessa ryhmä uusia kumpulalaisia sai idean yhdistää Kumpulan omakotien puutarhajuhlat ja pihakirppikset yhdeksi suureksi kylätapahtumaksi. Haluttiin yhteiset karnevaalit! Ideaa kypsyteltiin ja suunnitelmia kasvatettiin. Ensimmäiset Kyläjuhlat toteutuivat vuonna 1991.

Tämänkin vuoden Kyläjuhlille odotetaan yhtä paljon kävijöitä, kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin järjestäjien yllätykseksi paikalle saapui noin 20 000 ihmistä. Ideana on, että kylä yhdessä järjestää näköisensä juhlat vapaaehtoisvoimin. Näissä merkeissä paikalle saapuvat myös esiintyjät, yhteisöllisyyden hengessä ja vilpittömällä halulla osallistua. Vuosien varrella ohjelmassa on ollut musiikin lisäksi muun muassa teatteria, lyhytelokuvia ja jokavuotinen kirpputori. Musiikkia on vuodesta riippuen kuultu jopa kolmelta eri lavalta, ja tapahtuman kesto onkin vuosien varrella venähtänyt koko päivän mittaiseksi. Kahvi- ja ruokakojuja löytyy asukkaiden pihoilta, trubaduureja kulmalta jos toiseltakin ja tunnelmaa kylän täydeltä.

Jo valmiiksi tunnelmallisen Kumpulan kadut somistellaan jälleen toukokuussa, kun Helsingin vanhin kaupunginosafestivaali valtaa kadut sekä puistot ja kutsuu ihmiset Kumpulasta ja kauempaa pääsymaksuttomiin tunnelmiin. Voittoa tavoittelematon tapahtuma on aloittanut kaupunginosafestivaalien perinteen ja jatkaa itsekin edelleen samalla konseptilla, millä se lähes kolmekymmentä vuotta sitten aloitettiin.

Ohjelmaa riittää aamusta iltaan. Kumpula-juoksu käynnistää päivän, jonka jälkeen matkaa voi jatkaa Limingan tien Kilometrin kirppistä pitkin, poiketa tietokujalla, tutustua uudistuneeseen lastenalueeseen ohjelmineen ja mitä mahtavimpaan musiikkikattaukseen kahdelta lavalta sekä maistella monipuolista ruokatarjontaa.  Tervetuloa! Kumpulan Kyläjuhlat lauantaina 26.5. klo 9-22.30

Teksti: Emmi Sippola
Kuva: Sami Väätänen

Päivitetyn ohjelman näet nettisivuilta: www.kumpulankylajuhlat.fi

Share