Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Heijastinliivejä alueen päiväkodeille

Heijastinliivit

Anne Ahokas ottaa puheenjohtaja Tapio Klemetiltä vastaan Pakila-Seuran lahjoittamat heijastinliivit. Kuva: Hilla Klemetti.

Pakila-Seura lahjoittaa kaikille toimialueensa päiväkodeille heijastinliivejä ja haluaa tällä tukea alueen lasten turvallisuutta liikenteessä. Kävimme Pakila-Seuran puheenjohtajan Tapio Klemetin kanssa luovuttamassa heijastinliivit Kytöniityn päiväkotiin.

Päiväkodin johtaja Anne Ahokas otti mielellään heijastinliivit vastaan.

-Turvallisuus on kaiken A ja O. On tärkeää, että lapset näkyvät liikenteessä, kun päiväkotiryhmät tekevät retkiä, Ahokas sanoo.

Ahokkaan mukaan retkiä tehdään päiväkodeissa viikoittain, joten huomioliivit ovat osa päiväkodin arkea. Nuoremmat menevät retkelle lähimetsään ja esikoululaiset puolestaan tekevät retkiä kirjastoon tai muualle kauemmas. Heijastinliivit kuluvat käytössä, joten uudet heijastinliivit mahdollistavat retkien teon tulevaisuudessakin.

Pakilan ja Paloheinän alueella on jo paljon lapsiperheitä ja niitä myös muuttaa alueelle kokoajan lisää.

-On tärkeää turvata lapsiperheiden palvelut ja huolehtia kaikkien lasten turvallisuudesta. Täytyy osata ennakoida ja kehittää nykyisiä palveluita tulevaisuuden tarpeisiin, sanoo Tapio Klemetti.

Oli mukava käydä Kytöniityssä luovuttamassa heijastinliivit ja samalla kurkata päiväkodin arkeen. Töissä oli samaa henkilökuntaa, kuin 14 vuotta sitten kun itse kävin esikoulun Kytöniityssä.

Teksti ja kuva: Hilla Klemetti

Share