Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Me ollaan OK – Oulunkylän Käskynhaltijat

partio OK

Oulunkylän Käskynhaltijat uudet partiohuivit kaulassa Kiljavalla. Kuva: Susanna Mikander.

Oulunkylän partiotoiminta koki suurimman mullistuksensa moneen vuosikymmeneen, kun perinteinen poikalippukunta, vuonna 1945 perustettu Karhu-Veikot, ja sitä vieläkin perinteisempi tyttölippukunta, vuonna 1928 perustettu Oulunkylän Virkut, päättivät tänä keväänä yhdistää toimintansa.

Samalla alueella toimivat lippukunnat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo useita vuosikymmeniä, joten yhdistyminen oli luonnollinen tapa keskittää johtajaresursseja ja kehittää toimintaa. Yhdistymisen myötä Oulunkylän Käskynhaltijoista tuli pääkaupunkiseudun kuudenneksi suurin lippukunta, jossa on jäseniä tällä hetkellä 234.

Uusi partiohuivi ja lippu

Oulunkylän Virkkujen ja Karhu-Veikkojen yhdistymistä juhlittiin huhtikuun lopussa Kiljavan leirikeskuksessa. Retki huipentui sunnuntaina 22.4. järjestettyyn 0-vuotisjuhlaan, johon myös partiolaisten läheiset olivat tervetulleita. Juhlassa päästiin seuraamaan lippukunnan uuden huivin ja lipun paljastamista.

Uuden lippukunnan nimi, Oulunkylän Käskynhaltijat, syntyi ideakilpailun tuloksena. Nimessä esiintyy Oulunkylää halkova suuri tie, Käskynhaltijantie. Lippukunnan uuden lipun on suunnitellut Hanna Laakso yhdessä hallituksen kanssa. Uudessa huivissa ja lipussa yhdistyvät molempien lippukuntien värit. Uudet tunnusvärit ovat musta, vihreä ja keltainen.

Mukaan toimintaan?

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on mukana 65 000 jäsentä. Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa. Lisätiedot ja yhteydenotot: Kaisa Silén, kaisa.silen@gmail.com.

Seuraa Oulunkylän Käskynhaltijoita Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Oulunkylän Käskynhaltijat ry, hallitus
Kuvat: Susanna Mikander

Share