Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Oulunkylän kirjasto luopuu käteismaksamisesta 1.6.2018 alkaen

Oulunkylän kirjastossa ei voi maksaa enää käteisellä kesäkuun alusta lähtien. Lähialueella käteismaksuja ottavat edelleen vastaan Kallion, Malmin ja Pasilan kirjastot.

Kirjastomaksut voi hoitaa helpoimmin yleisimmillä maksukorteilla tai verkkomaksuna Helmet.fi:n kautta. Osassa kirjastoista on luovuttu käteismaksamisesta, koska käteismaksuliikenne on entisestään vähentynyt eikä käteisen käsittely ole kustannustehokasta.

Kätevin tapa hoitaa kirjastomaksut on verkkomaksaminen.

Helmet-kirjastoilla on käytössään verkkomaksamisjärjestelmä Bambora PayForm. Verkkomaksuliittymään kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Samalla kertaa voi maksaa kaikki näkyvillä olevat maksut tai valita niistä vain osan. Kun maksu on maksettu, se poistuu omista asiakastiedoista. Verkkomaksupalvelua voi käyttää myös kirjastossa, jolloin henkilökunta opastaa tarvittaessa. Pankki- tai luottokortilla voi edelleen maksaa.

Teksti: Heini Rinne, Oulunkylän kirjasto

Share