Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Pakilat, Uutiset

Kanna kortesi kekoon kotialueen hyväksi!

Pakintalo

Pakintalolla järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia koko perheelle. Kuva: Erja Vuorio

Pakila-Seuran toimintaan on helppo osallistua.

Muistatko, kun toukokuussa järjestettiin Itä-Pakila-päivä Etupellon puistossa? Entä oletko osallistunut vuosittaiseen Kylätapahtumaan syyskuun alussa Pakilan yläasteen koululla? Oletko nähnyt alueen lapsilla Pakila-Seuran logolla varustettuja liivejä? Tätä kaikkea ja paljon muuta on Pakila-Seuran toiminta. Haluamme toimia alueen hyväksi laajalla skaalalla. Teemme aktiivista yhteistyötä alueen eri toimijoiden kanssa. Toimintaamme ovat tervetulleita eritaustaiset ja kaikenikäiset. Jäseneksi sitoutumattomaan Pakila-Seuraan voivat liittyä täysi-ikäiset, mutta toiminnassa alueen hyväksi voivat mainiosti olla mukana myös ei-jäsenet.

Asutko Pakila-Seuran toiminta-alueella (Pakila-Paloheinä-Tuomarinkylä) tai haluaisitko muuten toimia alueen hyväksi? Tarvitsemme mukaan toimintaan juuri sinua, Pakila-Seuran jäsen tai vasta jäsenyyttä harkitseva! Heti syksyn alussa olemme taas mukana järjestämässä perinteistä Kyläpäivää. Lokakuussa järjestämme Pakin talolla Kekri-juhlan. Vuoden mittaan toteutuu myös useita muita, pienempiä tempauksia. Voisitko olla mukana taustajoukoissa? Kun tekijöitä on mahdollisimman monta, pystymme tarjoamaan yhä monipuolisempaa toimintaa. Aktiiveille voimme tarjota jokaisen osaamisprofiiliin ja omiin toiveisiin sopivia itselle mieluisia tehtäviä.

Miten pääset mukaan vaikuttamaan ja toteuttamaan toimintaa?

  • Vaikuta mielipiteilläsi. Lue lisää Pakila-Seurasta Pakilan kotisivuilta ja seuraa meitä Facebookissa  ja Instagramissa . Kommentoi ja jaa julkaisujamme, osallistu keskusteluun.
  • Liity Pakila-Seuran jäseneksi. Se käy kätevästi esim. Pakilan kotisivujen kautta. Viestimme jäsenillemme aktiivisesti, joten jäsenmaksulla (15 e/v) varmistat ajantasaisen tiedonsaannin esim. asemakaavaan liittyvistä asioista, alueen tapahtumista ja keskustelutilaisuuksista. Jäsenenä pääset vaikuttamaan seuran toimintaan ja voit tehdä kehittämisehdotuksia.
  • Tule mukaan pienryhmätoimintaan. Pakila-Seura toimii käytännössä pitkälti toimikuntien kautta. Meillä on tulevaisuus-, viestintä- ja tapahtumatoimikunnat, joihin on mahdollista osallistua oman kiinnostuksen mukaan itse valitsemassaan laajuudessa. Toimikuntiin ovat tervetulleita muutkin kuin jäsenet. Jos sinulla olisi mahdollisuus tulla esimerkiksi paistamaan makkaraa, toimimaan järjestyksenvalvojana tai tekemään muita tapahtumajärjestelyitä, ota yhteyttä tapahtumatoimikunnan vetäjään Peppi Tervo-Hiltulaan (peppi@kasvio2000.fi). Jos haluaisit olla mukana toteuttamassa ja kehittämässä Pakila-Seuran viestintää, ota yhteys Erja Vuorioon (vuorio@gmail.com). Jos sydäntäsi lähellä on alueen tulevaisuus ja sen kehittäminen, ota yhteys Tapio Klemettiin (tapio.klemetti@gmail.com). Kirjoita otsikkokenttään “Pakila-Seura” niin viestisi ohjautuu oikein.
  • Osallistu kokouksiin. Pakila-Seura järjestää vuosittain sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Näihin ovat jäsenten ohella tervetulleita osallistumaan kuunteluoppilaina myös jäsenyyttä harkitsevat. Seuraa viestintäämme ja tule mukaan tulevan syksyn kokoukseen!

Toiminta kotialueen hyväsi koituu yhteiseksi hyödyksi ja tuottaa hyvää mieltä tekijöille. Aluetoiminta on mukava harrastus ja tarjoaa tilaisuuden tutustua alueen muihin asukkaisiin ja toimijoihin.  Toivottavasti innostuit. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula ja Erja Vuorio                      Kuva: Erja Vuorio

Share