Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Koskela, Maunula, Metsälä, Oulunkylä, Pakilat, Paloheinä, Patola, Torpparinmäki, Uutiset

Pohjoisen suurpiirin katurakentaminen

Metsäläntiellä uusitaan kokoojavesijohdot ja huleviemäri, sillä Maaliikennekeskuksen asuinrakentaminen on pian alkamassa. Valmistunee kuukauden sisällä. Suursähkölinja on myös tarkoitus siirtää kadun keskelle.

Tuusulantien pysäkkien rakentaminen Yhdyskunnantien kohdalle on jo kauan ollut rakenteilla. Liittyy mm. Jokeri-2 linjan toimivuuden parantamiseen.

Koskelan sairaalan ja pesuloiden alueen asuntorakentaminen alkaa lähivuosina. Antti Korpintie vaatii isoja muutoksia ja ne aloitetaan marraskuussa. Hanke tosin on kokonaan valmis vasta 2023.

Pukinmäen kaaren parantaminen on käynnissä Vantaanjoen itäpuolella, kiertoliittymä on jo käytössä. Liikenne joustavoituu, hanke valmis marraskuussa.

Pohjoisen suurpiirin puistorakentaminen

Itsenäisyydenpuiston peruskorjaus Kuntoutussairaalan ja Vantaanjoen välissä on pitkäaikainen hanke, joka valmistuu vasta vuonna 2026. Alueella suositaan kotimaisia puulajeja.

Tuomarinkylän kartanonpuiston laaja-alainen perusparantaminen on kuluvana vuonna käynnissä heinä-lokakuussa jatkuen ensi vuoden kesäkautena. Kaupungin ilmoituksen mukaan tämä vaihe olisi valmis vasta 2026.

Suursuonpuistoa parannetaan Helander-kodin kohdalla tavoitteena esteetön liikkuminen. Alueelle valmistuu myös pieni pelikenttä ja hanke on valmis vuoden 2019 lopulla.

Teksti: Arto Salmela

Share