Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Uutiset

Maunulassa nähdään jälleen Kerrostumia

Kerrostumia

Kuva: Neena Villberg kuvassa Maarit Oskarsson

Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen pelilliset Kerrostumia-esitykset jatkuvat syksyllä.

Kerrostumia on Kansallisteatterin Maunulan maisema -hankkeen toteuttama tapahtuma, jonka pääosassa on yleisö itse. Se on esitys, peli ja omin jaloin tehtävä kiertoajelu Maunulassa yhtä aikaa. Esitys on saanut innoituksensa Maunulan historiasta ja paikoista ja niihin liittyvistä tarinoista, joita on kerätty työpajoissa kevään 2018 aikana. Mitä kaikkea Maunulassa on ollut ja tapahtunut? Mitä jälkiä siitä on jäänyt? Mitä näkyviä ja näkymättömiä kerrostumia Maunulan nykyisen ulkokuoren alle kätkeytyy? Miten niitä voi nähdä, kuulla tai kuvitella?

Kerrostumia

Kerrostumia, esiintymässä Markku Rahkamaa. Kuva: Neena Villberg 

Jokainen Kerrostumien osallistuja saa ilmoittauduttuaan pienen opasvihon, joka tulee avata vasta tapahtuman alkaessa. Vihon ohjeiden ja tehtävien myötä osallistuja pääsee omalle henkilökohtaiselle seikkailulleen Maunulan ulkotiloissa ja rakennuksissa. Matkan aikana eteen saattaa tulla niin muita osallistujia kuin esiintyjiä. Maunulalaiset osallistujat voivat aloittaa pelin omalta kotioveltaan; ei-maunulalaisille annetaan aloituspaikka vihon lunastuksen yhteydessä.

Tervetuloa matkalle!

“Älä pidä kiirettä. Ole tässä niin pitkään kuin siltä tuntuu. Herättele aistisi havainnoimaan ympäristöä, ennen kuin lähdemme liikkeelle. Se on tämän matkan tärkein matkatavara: halu ja kyky havainnoida paikkaa, jossa olet, sen tunnelmaa, sen yksityiskohtia, sen tapahtumia. Älä oleta mitään, älä tuudittaudu paikan mahdolliseen tuttuuteen, vaan katso, kuuntele, haista, mitä siellä on.”

Ensi-ilta oli 16.5. klo 18, Maunulassa.

Teksti: Salli Berghäll

Kerrostumia

Kerrostumia on osa Kansallisteatterin kolmivuotista alueellista Maunulan maisema -yleisötyöhanketta. Maunulan maisema on yksi Helsingin kaupungin tukemista Helsingin malli -hankkeista.

Ennakkoilmoittautumiset salli.berghall@kansallisteatteri.fi

Syyskuun esitykset: ke 5.9. klo 18, la 8.9. klo 14 ja pe 14.9. klo 18

Esiintyjät: Tuulia Luttinen, Kirsi-Marja Lähteenoja/Sanna Oskarsson, Onni Männistö, Maarit Oskarsson, Markku Rahkamaa ja Sakari Topi

Ohjaus: Eveliina Heinonen

Dramaturgia: Juho Gröndahl

Pukusuunnittelun konsultaatio: Tomi Flyckt

Äänisuunnittelu: Veli-Pekka Lahtela

 

Share