Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Raide-Jokerin reitin katujen suunnitelmia esitellään asukastilaisuuksissa

Raide-Jokeri WSP Finland Oy

Raide-Jokerin havainnekuva Oulunkylän Käskynhaltijantieltä. Kuva: WSP Finland Oy

Raide-Jokerin suunnittelu on edennyt katusuunnitelmien laadintaan. Helsingin puolella sijaitsevien katujen suunnitelmaluonnoksia esitellään kahdessa tilaisuudessa loka–marraskuussa.

Katusuunnitelmissa määritellään muun muassa katujen tarkka sijainti ja mitat, pintamateriaalit, istutukset sekä alustavat valaistus- ja kuivatusratkaisut. Katusuunnitelmat perustuvat aiemmin laadittuihin liikennesuunnitelmiin, joita on esitelty muun muassa Jokeri-messuilla edellisvuosina.

Läntisen osuuden tilaisuus 10.10. – itäisen osuuden 7.11.

Pitäjänmäen ja Oulunkylän välisten katujen suunnitelmaluonnoksia esitellään 10. lokakuuta kello 17.30–19.30 Pohjois-Haagan yhteiskoululla osoitteessa Pietari Hannikaisen tie 6. Luonnokset koskevat muun muassa katuja Takkatie, Pitäjänmäentie, Eliel Saarisen tie, Pirkkolantie, Pirjontie, Pakilantie, Käskynhaltijantie, Norrtäljentie ja Oulunkyläntie.

Oulunkylän ja Itäkeskuksen välisten katujen luonnoksista pidetään esittelytilaisuus 7. marraskuuta kello 17.30–19.30 Viikin ympäristötalolla osoitteessa Viikinkaari 2 a. Tämän osuuden katuja ovat muun muassa Maaherrantie, Pihlajamäentie, Viikinkaari, Viikintie, Viilarintie, Varikkotie, Raaseporintie ja Tallinnanaukio.

Suunnitelmaluonnokset esillä myös verkossa

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös kaupungin verkkosivuilla. Pitäjänmäki–Oulunkylä-osuuden suunnitelmat ovat esillä 8.–22. lokakuuta ja Oulunkylä–Itäkeskus-osuuden suunnitelmat 5.–19. marraskuuta. Suunnitelmiin voi tulla tutustumaan näinä aikoina myös infotila Laiturille Kamppiin (Narinkka 2).

Suunnitelmaluonnoksista voi antaa palautetta esittelytilaisuuksissa sekä esilläoloaikana suunnittelijoille. Saatua palautetta hyödynnetään jatkosuunnittelussa. Luonnoksista laaditaan katusuunnitelmaehdotukset, jotka menevät Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäviksi ensi kevään aikana.

Rakentaminen alkuun näillä näkymin ensi vuonna

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja matkustusmukavuutta. Se tuo myös mahdollisuuksia rakentaa huomattava määrä uusia asuntoja nopean raideyhteyden varteen. Radan rakentaminen alkaa tämänhetkisten aikataulujen mukaan vuonna 2019. Tavoitteena on, että uuden pikaraitiotien liikennöinti aloitetaan 2020-luvun alkupuolella.

Yhteyshenkilöt:

Pitäjänmäki–Oulunkylä-osuus:
Ville Reihe
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
p. 09 310 38803
ville.reihe@hel.fi

Oulunkylä–Itäkeskus-osuus:
Olli Haanperä
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
p. 09 310 38237
olli.haanpera@hel.fi.

 

Share