Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnian kausi alkaa

Botnia

Botnia pelaa. Kuva: Pekka Huovila.

Oulunkylän ikioma jääpallojoukkue Botnia lähtee tulevaan bandyliiga-kauteen luottavaisin mielin. Botnia tulee pitämään oman kotikylämme mainetta korkealla niin koti- kuin vieraspeleissäkin.

Botnian edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Vesa Peräjärvi kertoo, että Botnian 2018-2019 edustusjoukkue alkaa olla kasassa, parin pelaajan kanssa käydään vielä neuvotteluja. Joukkue on todella tasapainoinen ja tavoite on asetettu huomattavasti viime vuotta korkeammalle.

Valmennuksessa päävalmentajana jatkaa Jussi Tapio. Tälle kaudelle Jussi saa aisaparikseen pelaajavalmentajana toimivan paluumuuttaja Tero Määttälän.

Joukkue on ainakin paperilla viime vuotista kovempi. Vanha runko jatkaa käytännössä kokonaisuudessaan ja nälkäiset juniorit nousevat heitä haastamaan peliajasta. Botnian juniorit Micke Peräjärvi (MV), Tuomas Antikainen ja JPS kasvatti Joonatan Irtamo olivat viime kaudella vaihto-oppilaina bandylukiossa Ruotsin Edsbynissä. He pelasivat Ruotsin P18-mestaruussarjaa ja 1-divisioonaa, saavuttaen molemmissa sarjoissa hopeaa. Tänä vuonna pojat jatkavat lukiossa Phykin jääpallolinjalla Pohjois-Haagassa.

Tero Määttälä pelasi viime kauden Ruotsin Örebrossa, hän oli Iiro Karppisen, Tomi Herrasen, Juri Scherckin, Tomi Pallassalon, Niklas Johanssonin ja Matti Islanderin kanssa voittamassa 2016 Botnian neljättä suomenmestaruutta. Lisäksi Tuukka Penttinen, Kaapo Schreck, Tomi Lappi ja Niels Främling ja maalivahti Joonas Kankkunen olivat viime kaudella jo isossa osassa Bottan uudelleen rakentuvaa joukkuetta. Tänä vuonna venäläisiä pelaajia ei näillä näkymin Botniassa nähdä.

Sarjapelit alkavat marraskuussa, mutta kauteen valmistautuminen on nyt kuumimmillaan. Joukkue harjoittelee punttisalilla, pururadalla tai hallissa lähes joka päivä, sanoo Tero Määttälä.

Botnian edustuksen päävalmentaja Jussi Tapio kiteyttää joukkueen ensitalven tavoitteet: ”Viime kausi oli vaikea. Päätettiin yhdessä, että tekemisen tasoa pitää nostaa, jokaisen ja jatkuvasti. Kyse on tiimistä, viime kauden tiimi oli hyvä, mutta lopulta sillä ei pelattu edes pudotuspelejä. Nyt tiimiä on kehitetty ja mm. Tero Määtälä on liittynyt valmennusryhmään ja tekemistä on sekä Teron tulon myötä, että muutenkin tehostettu, valvottu ja tason korkealla pitoa myös vaaditaan. Joukkue on edellisen kauden tapaan yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta, uutta ja vanhaa, mutta tärkeimpänä, yhden kauden ”viisaampi” ottamaan tärkeissä paikoissa taas kehityksen kannalta ratkaisevia askeleita”.

Tällä kaudella Botnian Leidit ottavat hellään huomaansa B&B Cafen Oulunkylän tekojääradalla. Kahvion avajaiset ovat perjantaina 16.11. Kahvion uusi nimi ja ilme paljastetaan jääpallokauden alkaessa. Lämpimästi tervetuloa herkuttelemaan niin punttisalireissun yhteydessä, iltalenkillä, yleisöluistelussa kuin Botnian peleissä. Kahvilan tuotto ohjataan Botnian junioritoiminnan hyväksi.

Lämpimästi tervetuloa kannustamaan oman kotikylän ”pojat” voittoon!

Teksti: Sari Pesonen

Kuva: Pekka Huovinen

Botnian edustusjoukkueen kotipelit runkosarjassa Oulunkylän tekojääradalla:
Lauantaina 17.11 alkaen klo 15.00; Botnia – Veiterä (Lappeenranta)
Lauantaina 24.11 alkaen klo 15.00; Botnia – LRK (Tornio)
Sunnuntaina 25.11 alkaen klo 13.00; Botnia – OLS (Oulu)
Lauantaina 1.12 alkaen klo 15.00; Botnia – Kampparit (Mikkeli)
Sunnuntaina 16.12 alkaen klo 13.00; Botnia – Narukerä (Pori)
Perjantaina 21.12 alkaen klo 19.00; Botnia – JPS (Jyväskylä)
Keskiviikkona 26.12 alkaen klo 15.00; Botnia – HIFK (Helsinki)
Lauantaina 12.1 alkaen klo 15.00; Botnia – Akilles (Porvoo)
Sunnuntaina 20.1 alkaen klo 13.00; Botnia – WP 35 (Varkaus)

Share