Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

Se on syksyiset moikat. Mulla on himassa tietsika fönärin ääressä. Siinä kundeen tsiikailla pihalla stondaavaa fibelipuuta. Se on sellainen vanha ja käppyräinen, joka kuitenskin duunaa ihan ok kaneliomppuja.

Koko kesiksen ja vielä nyt syksylläkin siinä flygaa ja pomppii viidestä kuuteen tsibaletta erilaisii fogeleita. Tinttejä, punarintoja muita harakoita. Jäin vaan funtsaamaan, että kyllä siinä puussa pitää olla aika sbuli määrä erilaista ötökkää skruudattavaksi. Voiskohan joskus trennaa duunaa niistä jotain ötökkäpitsaa ittelle ja sitten fibelipiirakkaa päälle.

Aika usein tulee mieleen, että tarttis skrivaa juitsuista, jotka risoo. Esimerkiksi en  snaijaa, miks jengi skruudaa nykyään ihan yleisesti gotsa knubissa. Mä oon tottunu siihen, että se otetaan veks safkapöydässä. En juurikaan välitä, mistä sellainen systeemi on lähtöisin. Funtsaan vaan, että on syytä kunnioittaa ja olla gliidu, että on safkaa edessä. Kaikilla sitä ei oo.

Toinen juitsu on tsittausmestat dösissä, stogessa tai skurussa. Meillä jengi tsittaa invamestoilla kännyä hiplaten, eikä nää ja kuule mitään. Mä kävin kesällä Pietarissa. Siellä puolivaunua pomppas pystyyn, kun snadisti gamlampi tyyppi tuli ineen. Ja mä itte tykkään noista tilanteista. On gliiduu sanoo, että tattista vaan. Voin stondaakkin. Vaikka polveen sattuu niin  ….sti.

Kävin tässä yhtenä sapattina Ogelin tsyrkassa messussa. Ihan hyvä tilaisuus ja pappikin pamlas knubbiin uppoovaa stooria. Mä tsittasin ihan liki urkuja. Oli kliffaa tsiidaa miten urkuri Mikko sitä peliä skulas. Musa oli hienoo. Mä en vaan snaijaa, miten jätkä saa kaks handuu ja kaks klabbii kulkeen samanaikaisesti koskettimilla kukin omaa tahtiaan. Jos mulla oikee käsi duunaa jotain, niin vasen käsi lepää ja päinvastoin. Puhumattakaan että klabbit duunais jotain.

Tsyrkan seurakuntavaalit tulee marraskuun puolessa välissä. Taas valkataan porukkaa tuomaan seurakuntaan ja tsyrkkaankin tietoo siitä, mitä jengi haluaisi siellä tapahtuvan. Kaikki snaijaa sen, että tsyrkankin tarttis jollain tapaa vendaa kurssia. Se ei tapahdu, jollei jengi kiinnostu tsyrkan tekemisistä. Mun mielestä kandee käydä äänestämässä.

Alkaa olla suppisaika. Siitä vaan skuijaan niitä plokkaan ja sitten ilmoitus Ylen-sivuille siitä, että skuijassa on kliffaa steppaa. Jokamiehenoikeuksilla.

Raimo Anttila

Share