Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Uutiset

Maunulan maisema –hanke tulossa päätökseensä

maunulan maisema

Maunulan Maisema. Kuvassa Jonnakaisa Risto ja Matti Onnismaa. Kuva: Lilli Pynnönen.

Kolmivuotisen Maunulan maisema –hankkeen viimeiseen syksyyn mahtuu vielä niin arkea ilahduttavia kiitostekoja, kantaesitys kuin hankkeen huipentava avoimien ovien päivä Kansallisteatterissa.

Vuosina 2016-2018 Maunulan kirjastossa on ollut lainattavissa kolme päiväkirjaa. Kuka tahansa sai lainata ja käyttää päiväkirjaa kuten sitä käytetään – kirjoittaa mitä lystää. Syksyn ensi-ilta, Maunulalainen päiväkirja, on syntynyt dramaturgi Juho Gröndahlin kirjoittamana päiväkirjan merkintöjen pohjalta.

Toisin kuin aiemmissa Maunulan maisema –hankkeen esityksissä, esiintyjät ovat nyt ammattinäyttelijöitä. Maunulalaisia päiväkirjan kirjoittajia lavalle tuovat Jonnakaisa Risto ja Matti Onnismaa.

-Maunulalaiset ovat antaneet paljon hankkeen aikana. Nyt on heidän vuoronsa nauttia ja vain katsella mitä ammattilaiset ovat saaneet irti heidän kirjoitustensa pohjalta, toteaa esityksen Kansallisteatterissa ohjaaja Eveliina Heinonen.

Näyttelijöiden haasteena on kertoa oikeiden ihmisten tarinat neutraalisti, ilman karikatyyrien luomista. Dokumentaarinen lähtökohta onkin ollut innostavaa työryhmälle. Mitä päiväkirjan tekstit kertovat kirjoittajastaan? Onko niiden takana jokin suurempi merkitys, vai onko sittenkin kyse pelkästä ohimennen tehdystä raapustuksesta? Maunulalainen päiväkirja nähdään Maunula-talossa 15.-17.11. ja Kansallisteatterin Lavaklubilla 21.-24.11.

Lauantaina 24.11. vietetään Maunula kylässä –päivää, jolloin teatterin ovet ovat avoinna kaikille asuinpaikkaan katsomatta. Päivän mittaan järjestetään mm. kulissikiertoja, maskeerausnäytöksiä ja taiteilijatapaaminen. Talon ohjelmiston mukaisiin esityksiin on myynnissä erikoishintaisia lippuja. Teatterin lähiympäristössä toteutetaan Ihme arki -projektin kolmas ja viimeinen kiitos, flash mob, johon voivat osallistua kaikki halukkaat ilmoittautumalla Arjen ihmeellistäjät –ryhmään.

Teksti: Salli Berghäll

Kuva: Lilli Pynnönen

Share