Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylä-Seura: Tammen juurelta

Olet varmaan saanut lähiaikoina postiluukusta Helsinki-info -lehden, jossa useiden mielenkiintoisten aiheiden joukossa on kirjoitus stadiluotseista.  Kyseessä on seitsemän luotsin muodostama ryhmä, jotka jalkautuvat eri puolille Helsinkiä kertomaan Helsingin kaupungin osallistuvasta budjetoinnista.  Esimerkiksi Pariisissa ja New Yorkissa on jo käytössä tällainen budjetointi ja nyt myös Helsingin kaupunki on varannut tähän tarkoitukseen 4,4 miljoonaa euroa.

Kaupunki on jaettu seitsemään suurpiiriin, joista pohjoiseen piiriin kuuluu Oulunkylän lisäksi Maunula, Pakilat, Tuomarinkylä ja Kaarela.  Meidän stadiluotsimme on Ella Tanskanen, ella.tanskanen@hel.fi ja FB’ssa Stadiluotsi Ella Tanskanen.  Pohjoisen suurpiirin osuus yllämainitusta kokonaissummasta on n 237.000 euroa, joka voidaan käyttää yhteen tai useampaan asukkaiden äänestämään ehdotukseen.  Kehittämisehdotuksia voi tehdä jokainen kaupunkilainen marraskuun alkupuolelta alkaen osallistu.hel.fi -sivulla.  Keväällä 2019 kaikki 12 vuotta täyttäneet kaupunkilaiset voivat äänestää haluamaansa kehittämisideaa. Kaupunginhallitus vahvistaa sitten syksyllä 2019 äänestystuloksen ja päättää ehdotusten toimeenpanosta.

Hankkeen minimikoko on 35.000 euroa ja sen tulisi hyödyttää kaikkia alueen asukkaita.  Hanke voi olla investointi tai rahaa voidaan käyttää palkkakustannuksiin.  On huomattava, että rahaa ei jaeta esimerkiksi kaupunginosayhdistyksille tai muille toimijoille, vaan toteutuksesta ja kustannuksista vastaa Helsingin kaupunki.

Oulunkylä -seura järjestää osallistuvasta budjetoinnista asukasillan marraskuussa syyskokouksen yhteydessä.  Silloin paikalla on Ella mukanaan eräänlainen korttipeli, jonka avulla ehdotuksia voidaan rakentaa.  Saman illan aikana ehdotukset myös tallennetaan hankkeen nettisivulle.

Jos kiinnostuit, tutustu nettisivuun osallistu.hel.fi tai tule 25.10.2018 kulttuuriareena Gloriaan, jossa osallistuva budjetointi polkaistaan käyntiin.

Ja vielä yksi tärkeä asia – tämä ei ole kertaluonteinen tapahtuma vaan jatkuu vuosittain.

Nähdään asukasillassa!

Teksti: Marja Markko

Share