Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Pakilat, Uutiset

Hannele Soljander-Halme Vuoden Pakilalainen 2018

Vuoden pakilalainen 2018

Vuoden pakilalainen Hannele Soljander-Halme ja Tapio Klemetti. Kuva: Erja Vuorio.

Pakila-Seura nimeää Vuoden Pakilalaiseksi alueella asuvan tai asuneen henkilön, joka on aktiivisella toiminnallaan vaikuttanut Pakilan alueen kehitykseen tai muuten toiminut yhteistyön edistäjänä alueen toimijoiden kesken. Tänä vuonna Pakila-Seura on valinnut Vuoden Pakilalaiseksi musiikin maisteri, diplomilaulaja Hannele Soljander-Halmeen.  Kunniakirja luovutettiin Soljander-Halmeelle Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kylätapahtumassa Pakilan yläaseteen koululla 2.9.2018.

Onnittelupuheessaan Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti toi esiin Hannele Soljander-Halmeen monipuoliset ansiot alueen musiikillisten tapahtumien järjestäjänä ja esiintyjänä. Soljander-Halme on vuosien aikana organisoinut ja ohjannut ystävänpäivä- ja muita konsertteja, mm.  yli sadan Paloheinän ala-asteen oppilaan esittämän Mörköoopperan sekä Laulujen laulu-esityksen yhdessä alueen yhteisöjen kanssa. Osana Pakilan 600-vuotisjuhlia viime vuonna Soljander-Halme ideoi, tuotti ja juonsi suurkonsertin, jossa esiintyi useita alueeseen liittyviä taiteilijoita musiikin eri aloilta.  Hän on myös itse esiintynyt lukuisissa konserteissa ja tilaisuuksissa.

Omassa kiitospuheenvuorossaan Hannele Soljander-Halme kertoi arvostavansa Pakila-Seuran huomionosoitusta, mutta olevansa hieman hämmentynyt palkinnon tuomasta valokeilasta, sillä hän tuntee olevansa omimmillaan hihat käärittyinä työn touhussa. Soljander-Halme korosti, ettei mitään saada aikaan yksin, vaan monipuolisessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Hän jakoikin saamaansa kiitosta alueen muille tahoille, kuten Pakilan musiikkiopistolle, kouluille, Pakilan Voimistelijoille ja alueen Lions Clubeille. Alueen kehittämisen kannalta Soljander-Halme näkee keskeisenä eri toimijoiden tiiviin yhteistyön ja kannustaakin eri osapuolia tarttumaan siihen oman toimintansa sektorit rohkeasti ylittäen.

Hannele Soljander-Halme on asunut Paloheinässä vuodesta 1982 ja viihtyy alueella erinomaisesti. Hän arvostaa erityisesti metsiä, ulkoilumahdollisuuksia ja luonnon läheisyyttä. Päivätyönään Soljander-Halme on toiminut yläasteen ja lukion musiikinlehtorina Martinlaaksossa, myöhemmin vapaana taiteilijana tehden musiikkiteatteriesityksiä ja antaen piano- ja laulutunteja.  Hänen tärkeitä harrastuksiaan ovat ulkoilu ja villakoirien kasvatus. Ykkössijalla hänen elämässään on kuitenkin perhe: puoliso, kolme lasta ja kuusi lastenlasta.

Leijonatoiminnan hyväksi tehdystä työstä Soljander-Halmeelle on myönnetty arvostettu Melvin Jones  –jäsenyys.

Kunniakirjan Hannele Soljander-Halmeelle ojensivat Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti ja varapuheenjohtaja Esko Lukkari (kuvassa vasemmalla).  Onnittelukukat uusi Vuoden Pakilalainen sai taitelija Paul Envaldsin suunnittelemassa Pakila-Seuran nimikkomaljakossa. Vuoden Pakilalainen saa vuodeksi haltuunsa myös taiteilija Kaj Blomqvistin suunnitteleman pronssisen kiertopalkinnon, johon kaikkien Vuoden Pakilalaisen tittelin saaneiden nimet on kaiverrettu. Aikaisemmin Vuoden Pakilalaiseksi on valittu mm. muusikko Seppo Hovi, kirjailija Kari Hotakainen, Pakilan yläasteen rehtori Mauri Leppälä, Pakilan voimistelijoiden puheenjohtaja Kerttu Valve ja viime vuonna alueaktiivi Urpo Oksanen.

Teksti ja kuva: Erja Vuorio

Share