Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Retki uhanalaisiin luontokohteisiin

luontoretki

Biologi Otto Miettinen avasi luontoretkeläisille lähimetsien luonnon arvoja erityisesti sienten ja kääpien kautta.

Oulunkylä-Seura järjesti luontoretken 13.9., jolloin tutustuttiin kahteen kaavoituksen ja rakentamisen uhkaamaan arvokkaaseen luontokohteeseen. Henrik Sohlbergin puisto toimii yleiskaavankin perusteella tärkeänä viherväylänä ja ekologisena käytävänä Patolanmetsän, Vantaanjokilaakson ja Helsinkipuiston välillä. Siihen liittyvä Toivolanpuisto muodostaa yhtenäisen ja jylhänkin metsäalueen, joka on olennainen osa jokiluontoa ja -maisemaa linnoitusmuistomerkkeineen. Erwin Woitschin ja Otto Miettisen johdolla tutustuttiin alueiden luonnonarvoihin kasvi- ja eläinlajien kautta sieniä ja kulttuurihistoriaa unohtamatta. Kaupunkisuunnitteluvirasto valmistelee paraikaa alueelle asemakaavamuutosehdotusta, mikä on huolestuttanut monia asukkaita. Virasto järjestää vielä loppuvuonna Solakalliontien ympäristössä kaavakävelyn.

Teksti ja kuva: Erwin Woitsch

Share