Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Saga Käpylinna pian 3 vuotta

Saga Käpylinna

Saga Käpylinna on palvelutalo Oulunkylässä. Kuva: Saga Käpylinna.

Veräjämäessä Myrskyläntiellä sijaitseva palvelutalo Saga Käpylinna tulee joulukuussa toimineeksi kolme vuotta.

– Meidät on otettu hyvin vastaan iloitsee Saga Käpylinnan johtaja Tuula Korhonen. Meillä on noin sata asukasta ja vuokrakoteja 85, joten talo on täynnä. Tämän lisäksi on paljon apua tarvitseville sekä esimerkiksi muistisairaille 24 kodin ryhmäkoti, jossa tarjoamme ympärivuorokautista hoivaa ja huolen pitoa (eli tehostettua palveluasumista).

Saga Käpylinna on ensisijaisesti tarkoitettu vakituisille asukkaille, mutta pohjoisissa kaupunginosissa on paljon  60- ja 70-luvuilla rakennettuja kerrostaloja, joissa tehdään putkiremontteja. Niiden tieltä majoitamme väliaikaisesti ikäihmisiä remontin ajaksi tilapäiskoteihimme, jotka ovat valmiiksi kalustettuja palveluasuntoja. Myöskin vakuutusyhtiöt käyttävät palvelujamme. Lomien ja matkojen ajaksi ikäihmiset voivat muuttaa luoksemme lyhyeksi aikaa.

Saga Käpylinnassa on huomattu, että monet muualla Suomessa asuvat ikäihmiset haluavat eläkepäiviksi tulla pääkaupunkiseudulle lähelle lapsia ja lastenlapsia.

Saga Käpylinna haluaa toimia yhteistyössä alueen järjestöjen ja yhteisöjen kanssa.  – Meillä on hyvät tilat kokousten ja juhlien järjestämiseen. Oma keittiömme pystyy myös järjestämään tarvittavat tarjoilut. Lisäksi täällä työskentelevä kampaaja, kosmetologi, fysioterapeutti ja jalkahoitaja palvelevat myös talon ulkopuolisia asiakkaita, Tuula Korhonen kertoo.

-Uusin palvelumme on Helsingin kaupungin saunapalvelu, jossa ikäihmisille tarjotaan mahdollisuutta saunomiseen ja peseytymiseen.  Saunojat tulevat taksilla tänne ja me huolehdimme heidän saunottamisesta, jonka jälkeen taksit vievät heidät kotiin.

Teksti: Mauno Hari

 

Saga Käpylinnan oma keittiö tarjoaa asukkaiden ohella buffetlounaan myös ulkopuolisille asiakkaille.

Keskiviikkoisin klo 13 on mahdollisuus tutustumiskäynnille ilman ennakkoilmoittautumista.
17.10. vietetään Saga päivää
13.12. joulumyyjäiset

Saga Käpylinna
Myrskyläntie  18
www.sagacare.fi

Share