Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Pakilat, Uutiset

Blogi Pakila-Seura: Asukasyhdistys on alueen asukkaiden palvelija

Minut valittiin Pakila-Seuran puheenjohtajaksi kolme vuotta sitten. Pian valintani jälkeen kirjoitin ensimmäisellä puheenjohtajan palstallani, että Pakila-Seuran tehtävä on toimia kotiseutumme parhaaksi.

”Oman kaupunginosan merkitystä ei voi liioitella. Pakila-Seuran tärkeä tehtävä on toimialueellaan Pakilassa, Paloheinässä, Torpparinmäessä ja Tuomarinkylässä edistää sellaisen ympäristön syntyä, jossa on mukavaa ja turvallista elää ja asua ja jonka mielellään kertoo kotiseudukseen.”

Sitten jatkoin palstalla pohdintaa, mitä kotiseudun hyväksi toimiminen voisi käytännössä tarkoittaa: Kuuntelua, kohtaamisia ja viestintää.

”Asuinympäristö on fyysisen ympäristön, palvelujen ja yleisen ilmapiirin kudelma. Pakila-Seuran luonteva tehtävä on koota asukkaiden mielipiteitä ja toiveita, jotta kudelmasta tulee mahdollisimman paljon asukkaidensa näköinen.”

Puheenjohtajavuosinani minulle on ollut tärkeää, että Pakila-Seura pyrkii edistämään niitä asioita, joita alueen asukkaat pitävät tärkeinä. Asukkaiden mielipiteitä Pakila-Seura on kuullut järjestämillään laajoilla asukaskyselyillä, viimeksi vuonna 2017. Kyselyissä on vahvistunut, että asukkaat arvostavat ennen kaikkea alueemme luonnonläheisyyttä ja pientalovaltaisuutta.

”Pakila-Seuran luonteva tehtävä on luoda kohtaamistilaisuuksia alueen ihmisille ja toimijoille.”

Pakila-Seura itsessään ei ole itseisarvo. Olen halunnut nähdä Pakila-Seuran roolin mahdollistajana. Rekisteröityä yhdistystä voidaan tarvita järjestämään ja mahdollistamaan yhteisiä tapahtumia, joissa kohtaamme toisia alueemme asukkaita. Joskus Pakila-Seuran mahdollistajan rooli näkyy siinä, että toiveiden esittäminen kaupungille saa enemmän painoarvoa, kun esittäjä on kaupunginosayhdistys eikä yksittäinen asukas.

”Pakila-Seuran luonteva tehtävä on ylläpitää viestintäalustaa, jossa paikalliset yritykset ja tapahtumanjärjestäjät voivat ilmoittaa tarjoamistaan palveluista ja tulossa olevista tapahtumista.”

 Pakila-Seuran viestintä facebookissa, nettisivuilla ja Oulunkyläinen-lehdessä on ollut viime vuodet avointa, ajantasaista ja alueemme asiat laaja-alaisesti kattavaa. Siitä kuuluu iso kiitos seuran viestintäryhmälle.

Kuuntelua, kohtaamisia ja viestintää. Sopivia teemoja Pakila-Seuralle kolme vuotta sitten ja miksipä ei jatkossakin?

Lopetan Pakila-Seuran hallituksessa hyvällä mielellä. Ensi vuonna Pakila-Seura saa uuden puheenjohtajan. Vaikka seuran ja sen hallituksen toiminta on yhteispeliä, uusi puheenjohtaja tuo uusia tuulia. Uudet tuulet virkistävät.

Tapio Klemetti

Pakila-Seuran pj

050-624 86

Ps. Pakilan ylä- ja ala-asteen koulujen sekä päiväkoti Havukan ja päiväkoti Pakilan uusien tilojen rakentamishanke etenee. Suunnitelmia esitellään kaikille avoimessa asukastilaisuudessa joulukuussa. Tarkista ajankohta ja paikka Pakila-Seuran facebook-sivuilta. www.facebook.com/pakilaseura

Share