Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Varttuneita mietteitä

Couleur

Tsäbä däbä duu. Alkaapi joulu tulla taas. Tämmönen gamla starakin kyllä vielä sitä venttaa. Ei pelkästään sen takia, että saa skruudaa hyvii safkoja.  On kliffaa kunnella joulubiisejä, joita on kuullu koko ikänsä.  On myös ok slumppaa jotain lahjaa omien skloddien skideille. Ei ne taida enää paljoo pukkiin uskoo, mutta lahjat silti uppoo tyyppeihin.

Tossa reilut kuukausi sitten tsempaatiin vitsisti poliittisella rintamalla niistä fudulaeista. En ota kantaa itte asiaan. Mieleen jäi se, kun joku porukka meni lakkoon ja sit skloddit skoleissa jäi ilman safkaa. Siitä lyftattiin hirvee haloo. Telkkarin uutiset kävi tekemässä juttuu skoleissa ja hesarit kyseli skideiltä, että miltäs nyt tuntuu ja mitä sulla on safkaksi himasta. Fotot ja kaikki koko sivulla. Kyllä aika snadista jutusta saadaan aikaan iso kohu. Se on tyypillistä nykymaailmassa.

Kun mä kävin opparin ekoja luokkia, niin ei siellä skolessa mitään safkaa saanut. Mutsi duunas mukaan smörgarit, joissa monesti oli fibelin viipaleita päällä. Ja vanhaan koskis-flindaan pantiin milkkistä. Siinä se oli lounas. Illalla sitten skruudattiin paremmin.

Kyllä moni duunii tekevä raijaa nykyäänkin eväät mukaan duuniin eikä mee skruudaan johonkin kuppilaan. Jos ei muuta, niin kyllä siinä seivaa satasen kuussa.

Skloddit tykkää yleensä lähtee redulle.  Vois olla idistä siinä, että tollaisina lakkopäivinä sanottas skideille, että nyt sä lähdet redulle skoleen. Mutsi/faija duunaa sulle eväät, jotka sä sitten voit vetää lärviin luokassa muun jengin kanssa.  Kun sä kyselet skideiltä, että mitäs sä opit tänään skolessa, niin ne vastaa yleensä, että en mitään. Ainoo juttu, mitä skloddit muistaa skolepäivän jälkeen, on mitä oli safkana. Tommosena päivänä ne vois sanoa, että ei me mitään opittu, oltiin redulla.

Mun jouluun kuuluu lions-kuusien myynti ostarin pihalla. Se starttaa kuusien haulla ja myyntimestan valmistelulla. Tietty sitten parasta on itte kuusien dilkkaus. Jellonat on dilkannu Ogelissa kuusia jo varmaan lähes 50 vuotta. Siks jengi, joka käy tsöbaamassa on isolta osin vanhaa tuttua jengii. Ne tsennaa saavansa ihan ok kuusen. Merkkaa myös se, että fyrkat menee ogelilaisen nuorison harrastustoiminnan tukemiseen.

Toivotan loistavan hyvää joulun alusaikaa ja sen jälkeen vielä parempaa joulua. Iloitaan lifestä ja ollaan toisillemme hyviä frendejä.

Teksti: Raimo Anttila

Kuva: Couleur

Share