Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnian leidit avasivat B-kupin

B-kuppi

B-kuppi aukesi Oulunkylän tekojääradalla. Kuva: Susan Wilander.

Oulunkylän tekojääradan kahvila on saanut uutta verta tiskin taakse. Botnian leidit ottivat haasteen vastaan ja paikan haltuunsa tänä syksynä.

Botnia B-kuppi

Sari Pesonen ja Lauriina Peräjärvi B-kupissa. Kuva: Kati Koivikko.

Botnian leidit on jääpalloa pelaavien lasten ja nuorten äideistä muodostunut ryhmä. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Urheiluseurassa toimiessa voi työskennellä lasten ja nuorten parhaaksi, kehittää paikallista yhteishenkeä ja tavata urheilijoita yhteisissä tapahtumissa. Botnian leidien puheenjohtaja Sari Pesonen kertoi meille leidien ja B-kupin toiminnasta.

Mikä saa ryhtymään vapaaehtoistoimintaan ja mitä se antaa osallistujalle?

Botnian leidit- ryhmä ei ole toiminut kuin muutaman vuoden. Toimintamme perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja yhdessä mietimme miten voimme edistää jääpalloilua Oulunkylässä. Omien lasten jääpalloharrastuksen kautta on tutustunut ihan huippuhienoihin ihmisiin. Varmastikin tällaiseen vapaaehtoistoimintaan valikoituu henkilöitä, jotka saavat asioita aikaiseksi, ovat avoimia uusille ideoille ja ovat sosiaalisia. Täytyy myös sanoa, että näin aikuisena on hieman nihkeää ystävystyä, mutta tässä toiminnassa voi sanoa, että on ollut kunnia tutustua aivan ihaniin ihmisiin ja heidän kanssaan on todella mukava touhuta hyvän asian eteen.

Miten päädyitte aloittamaan kahvilan pidon?

Edellinen kahvilan pitäjä, Botnian edustusjoukkueen manageri Teukka Ulander alkoi puhumaan viime keväänä kahvilasta luopumisesta. Pidimme muutamia neuvonpitoja Leidien kesken ja asiasta keskusteltiin WhatsApp –ryhmässämme hyvinkin paljon. Halusimme etukäteen hakea, ei vain positiivisia asioita, vaan myös haasteet, joita kohtaisimme talven aikana. Kuitenkin perusvire on ollut tosi hyvä koko ajan ja vahva usko siihen, että selviämme talvesta voittajina.

Mihin kahvilan tuotot käytetään?

Kahvilan tuotto käytetään kokonaan Botnian pelaajien hyväksi. Kukaan meistä ei ota työskentelystä palkkaa, eli kahvilan tuotto ohjautuu lyhentämättömänä Botnian hyväksi. Pyrimme  tukemaan jollakin tavalla ihan jokaista Botnian joukkuetta – kaikkein tärkein meidän Botnian leidien tukikohde on pikkuiset jääpallokoululaiset. Tuemme turnausmatkoja, ostamme pelireissuille eväitä, ostamme jääpallovarusteita ja omissa turnauksissa tarjoamme omille pelaajille ruokaa. Joka talvi olemme järjestäneet Botnian pikkujoulut, joissa on ollut mukana monia kymmeniä ihmisiä täältä meidän omasta kotikylästämme Oulunkylästä. Seuraathan ilmoitteluamme, tervetuloa jouluviikolla mukaan pikkujoulutunnelmaan, jossa Joulupukki on luistimilla. J

Ketkä kahvilassa työskentelevät ja milloin se on auki?

Kahvilassa työskentelevät Botnian leidit, Botnian leidien ystäviä, Botnian leidien lapsia, edustuksen pelaajia. Kahvila on auki pääsääntöisesti silloin, kun Ogelin tekojäällä on toimintaa. Ainakin viikonloppuisin syksystä keväälle. Jos Sinulla, hyvä lukija, tuli mieleen, että voisit tulla mukaan toimintaan, niin lämpimästi tervetuloa. Aina on tilaa yhdelle!

Mitä kahvilasta saa?

Normaaleja kahvilatuotteita; kahvia, teetä, kaakaoita, mehuja, limsoja, sämpylöitä, toasteja, pullaa, munkkeja, pikkukarkkeja ym. ym.

Miten keksitte kahvilan nimen?

Noo, olimme kokoustamassa paikallisessa kuppilassa Oulunkylässä ja siinä sitten stormattiin kahvilan nimeä. Mitä enemmin ”mutustelimme” seuraavina päivinä tätä B-kuppi nimeä kahvilalle, niin sitä varmempia olimme siitä, että tässä on se meidän kahvilan nimi. Kahvilan nimi tuo monen meistä huulille hymyn. Tervetuloa kahville ja lämpimäisille!

Teksti: Susan Wilander

Share