Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset, Veräjämäki

Asukastalo Oulunkylän Seurahuoneen kunnostus valmistumassa

seurahuone

Seurahuoneen kunnostus loppusuoralla. Kuva: Oulunkylän kotisivut.

Seurahuoneen remontti on loppusuoralla ja päättynee vuoden loppuun mennessä. Talossa on kunnostettu pohja- ja ykköskerroksen välinen lattia sekä parveke. Nykyrakennuksen historia alkaa vuodesta 1897 ja kukoistava ravintolatoiminta kesti 1920-luvulle asti. Talon myöhempiä vaiheita ovat olleet niin asuinkäyttö kuin opistokin. Vuodesta 2002 rakennus on toiminut Oulunkylän asukastalona.

Tieto talon remontista herätti keväällä asukkaissa perusteltua huolta siitä, että kaupungin omistama rakennus siirtyisi kunnostuksen jälkeen sosiaalivirastolta muuhun käyttöön. Oulunkylä-Seuralle on kuitenkin vakuutettu, että kaupunginosan tunnuksenakin toimiva talo säilyy jatkossakin asukkaiden olohuoneena.

Toiminta käynnistyy talossa pikkuhiljaa vuodenvaihteen jälleen ja se avataan taas helmi-maaliskuussa, kertoo talon toiminnasta vastaava sosiaaliohjaaja Elina Pentikäinen.

Teksti: Erwin Woitsch

Share