Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Blogi Oulunkylä-Seura: Tammen juurelta

Tänään on yksi niistä marraskuun alun harmaanhyssyistä päivistä, jolloin ulos katsomalla ei juurikaan voi päätellä mitä kello on.  Helsinki on lillunut usvassa jo muutaman päivän.  Pasilan linkkitorni ja Triplan uudet kolossit näyttävät kokoaan pienemmiltä, kun katselin niitä illalla junalaiturilta.  Odottelin hyvää ystävääni Joensuusta viikonloppuvierailulle ja oli hetki aikaa ihmetellä koko Pasilan alueen muuttumista.

Yritin kuvitella miltä alue näyttäisi viiden vuoden päästä ja millaista olisi kulkea siellä tällaisena samanlaisena iltana.  Jos huvittaisi, voisin tehdä lenkin entisen Maaliikennekeskuksen alueelle rakennetun, osittain valmiin asuinalueen läpi ja jatkaa sitten Oulunkylään päin.  Alittaisinko silloin Mustan Pekan kohdalla Tuusulantien sellaisena kuin se nyt on vai rakenteilla olevana bulevardina.  Kadun varret Mäkitorpantiellä näyttäisivät luultavasti aika samanlaisilta kuin tänään, mutta Ogelin kohdalla olisi varottava Raide-Jokeria.  Koukkaisin ehkä Siltavoudintieltä oikealle kohti vanhaa asemaa.  Tapsan patsas olisi nyt viimein valaistu samoin kuin vanha kirkkokin.  Hienosti toteutettu!  Miltähän tuon torin laidan talon asukkaista mahtaa tuntua nyt kun talon purkamiseen on aikaa enää parisen vuotta?  Tori muotoutuu varmaan aika toisennäköiseksi ja toivon mukaan viihtyisäksi kohtaamispaikaksi.  Ja silloin ogelilaisilla olisi oma viehko kahvila, jonne voisi piipahtaa iltateelle – kenties.  Jatkaisin Torivoudintietä kotiin päin ja oikealle puolelleni jäisivät Maaherrantie uudet, korkeat kerrostalot.  Ne suunniteltiin punatiilisiksi ja rakennettiin … niin, millaisiksi?

Alueemme tulee lähivuosina läpikäymään muutoksia, joiden toivon tuovan viihtyisyyttä asukkaille, luovan mahdollisuuksia uusille yrittäjille ja pysyvän sopeutettuina kylämme vehreään, matalaan mittakaavaan.

Toivotan teille kaikille mieluista Joulun odotusta!

Marja Markko

pj Oulunkylä-Seura

Share