Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pakilan nuorisotalon lakkautusuhka poistumassa

Kaupunginhallitus päätti 29.10. esityksestään kaupungin ensi vuoden talousarvioksi. Kaupunginvaltuusto päätti talousarviosta 14.11.

Ennen kaupunginhallituksen päätöstä kaupunginhallituspuolueet neuvottelivat pormestarin talousarvioesityksestä. Puolueiden välisissä neuvotteluissa pormestarin talousarvioesitykseen lisättiin yhteensä 22 miljoonaa, josta kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle 3 miljoonaa. Kaupunginhallituspuolueiden neuvotteluissa päätettiin poistaa talousarvioesityksestä maininta Pakilan nuorisotalon toiminnan supistamisesta tai siitä luopumisesta.

Nyt kun kaupunginhallituspuolueiden neuvottelutulos on päätetty kaupunginhallituksessa, voidaan todeta, että uhka Pakilan nuorisotalon lopettamisesta on poistumassa.

Tärkeitä asioita kannattaa pitää esillä. Eri toimijoiden yhteinen vetoomus Pakilan nuorisotalon puolesta oli hyvä ja toi nuorisotalon tilanteen päättäjien tietoon laajasti. Sen jälkeen ainakin minun oli helppo esittää oman valtuustoryhmäni budjettineuvottelijoille painokas toive Pakilan nuorisotalon toiminnan supistamis- ja lopettamiskirjauksen poistamiseksi kaupungin ensi vuoden talousarviosta.

Lopullisesti Pakilan nuorisotalon jatkosta päättää kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 18.12., kun se hyväksyy kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle tulosbudjetin vuodelle 2019. Saamieni tietojen mukaan toimialan budjettiesityksessä ei esitetä Pakilan nuorisotalosta luopumista.

Jatkossa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla tutkitaan mahdollisuutta saada nuorisotyölle tilat suunnitteilla olevasta uudesta Pakilan yläasteen koulusta. Sen sijaan Pakilan nuorisotalolla kokoontuvat perhekerhot ja muskarit nähdään kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla asukastaloille kuuluvaksi toiminnaksi, josta ja jonka rahoituksesta toimiala toivoo päätettävän koko kaupungin tasolla.

Teksti: Tapio Klemetti

Share