Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Uutiset

Pakilan R-kioski auki aamuvarhaisesta iltamyöhään

r-kioski

R-ketjun toimitusjohtajalla Teemu Rissasella ja kauppias Tomi Ahvenaisella on myönteisen tulospalaverin jälkeen hymy herkässä. Kuva: Mauno Hari.

R-kioskit ovat toimineet Suomessa jo 108 vuotta. Liiketoiminta alkoi Rautakirjan nimellä lehtien ja kirjojen myynnillä rautatieasemilla. Vuodesta 2012 lähtien yhtiön on omistanut norjalainen perheyritys Reitan.

R-kioskeja on Suomessa 550, niissä henkilökuntaa 2500. Ketjun lähes 500 kauppiasta toimivat franchiseyrittäjinä.
–Kynnys yrittäjäksi ryhtymiselle on matala; R-kioskiyrittäjä saa valmiin kauppapaikan, tarvittavat investoinnit ja koulutuksen.  Yrittäjän oma rahallinen panostus jää näin pieneksi. Ketjun liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa. R-kioskit on Suomen suurin kahvilaketju, toteaa ketjun toimitusjohtaja Teemu Rissanen.

Pakilan R-kioskin yrittäjänä 1.5 vuotta toiminut Tomi Ahvenainen on tyytyväinen uravalintaansa.
–Työni on monipuolista, nuorena yrittäjänä saan paljon uutta oppia. R on vahva brändi ja sitä on kiva viedä eteenpäin. Sopimukseni kesto on kolme vuotta. Kauppiailla on säännöllisesti koulutusta ketjun puolesta.  Apua saan aina kun tarvitsen, hän toteaa. Tomi Ahvenainen suosittelee ottamaan rohkeasti selvää mahdollisuuksista ryhtyä yrittäjäksi.

R-kioskien palveluvalikoima on laaja käsittäen matkaliput, maksupalvelut, rahannostot, posti- ja pakettipalvelut, tapahtumaliput, pelaaminen, lehdet, välipalat. Toiminnassa näkyy vahvasti paikallisuus.

Teksti ja kuva: Mauno Hari

Yksityiskohtaisia tietoja palveluista osoitteessa r-kioski.fi

Share