Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Paloheinä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Pakilan veto vie laduille

Pakilan Veto

Pakilan Vedon nuoria Vuokatissa ensilumenleirillä joulukuussa 2018. Kainuun talvikisat juuri hiihdetty, palkintojenjakoa odotellessa. Henkilöt vasemmalta oikealle: Vilho Törnblom, Markus Matilainen, Aatos Hämäläinen, Tommi Weck, Teemu Weck, Anu Weck ja Anni Laakso. Kuva: Visa Palonen

Pakilan Veto on perinteikäs helsinkiläinen hiihtoseura, joka on toiminut yli 80 vuotta. Jäseniä on yli 250. Seurassa voi harrastaa hiihtoa niin kilpa- kuin harrastepohjallakin. Toiminnan vahvuuksia ovat vahva yhteisöllisyys ja nuorisotoiminta.

Pakilan Veto on selkeästi keskittynyt viime vuosina maastohiihtoon, mutta seuralla on myös yleisurheilu- ja soutujaostot.

Pakilan Veto järjestää helmikuussa nuorten ja aikuisten hiihtotekniikkakursseja, joilla on vielä joitakin avoimia paikkoja. Lisäksi seura järjestää Paloheinässä kansallisia hiihtokilpailuja: 2.2. oli Paloheinähiihdot ja 24.3. tulevat Haltiavuorenhiihdot. Paloheinässä järjestetään myös seuran sisäiset kilpailut, eli sarjahiihdot 26.2. ja 14.3.

Pakilan Veto pyrkii toiminnassaan yhdistämään kaksi arvoa, jotka ohjaavat kaikkea sen toimintaa: ystävyyden ja urheilullisuuden.
-Missiomme on lisätä maastohiihdon houkuttelevuutta ja harrastusmahdollisuuksia sekä edistää kilpailutoimintaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Pakilan Veto mahdollistaa harrastajana ja kilpailijana kehittymisen turvallisessa, ystävällisessä ja urheilullisessa ilmapiirissä, Timo Hämäläinen Pakilan Vedon johtokunnasta sanoo.

Timo Hämäläinen tuli mukaan Pakilan Vedon toimintaan poikansa Aatoksen kautta.
-Etsiskelin sopivaa hiihtoseuraa innokkaalle hiihtäjäpojalleni Aatokselle ja kun asumme Maunulassa, valinta oli helppo. Aatos aloitti harjoittelun Pakilan Vedossa 8-vuotiaana 2016 ja samalla minua pyydettiin mukaan junnujen apuvalmentajaksi. Myöhemmin liityin myös Paven johtokuntaan ja pääsin osallistumaan seuran toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Tämän kautta on avautunut erittäin hyvä ja mielenkiintoinen näkymä tähän suomalaisten lempilajiin, ja olen ilolla seurannut hiihdon suosion kasvua vuosi vuodelta, Timo Hämäläinen kertoo.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Visa Palonen

Share