Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Pakilat, Urheilu & liikunta, Uutiset

Löydä oma lajisi!

Pakilan voimistelijat

Pakilan Voimistelijoilla on tarjontaa kaikille liikkujille. Kuva: Pakilan Voimistelijat / Sami Ilvonen.

Pitkään liikunta-alalla työskennelleet tietävät, että tammikuun alussa kuntosaleilla ja liikuntaryhmissä on ruuhkaa, mutta osa kokeilijoista lopettaa uuden harrastuksensa jo ennen tammikuun loppua.

Näin käy siitä huolimatta, että liikunnan hyödylliset terveysvaikutukset ovat kaikkien tiedossa. Motivaatiota liikkumiseen kannattaa kuitenkin etsiä jostakin muualta kuin terveydestä, sillä terveys on huono motivaattori.

On täysin inhimillistä, ettei kukaan jaksa pitkään tehdä sellaista, mikä on epämiellyttävää tai jopa vastenmielistä. Sen takia ihan oleellista uuden tavan juurruttamisessa on se, että uudessa tavassa on jotakin kiinnostavaa, houkuttelevaa ja hyvää mieltä tuottavaa. Anna uudelle harrastukselle vähän aikaa – älä tyrmää sitä heti ensimmäisestä kokeilusta. Jos ajan myötäkään en löydä siitä positiivisia ja koukuttavia ominaisuuksia, kokeile rohkeasti jotakin muuta.

Kokeile rohkeasti erilaisia juttuja ja tunnustele tunnelmiasi: houkutteleeko hikiliikunta vai oletko lempeämmän liikkumisen ystävä? Liikutko mieluummin yksin vai onko liikkeelle lähtö helpompaa porukassa? Kaipaatko treenin tueksi musiikkia vai onko hiljaisuudessa tekeminen sinun juttusi? Liikutko mieluiten omaan tahtiin vai kaipaatko ohjaajaa kertomaan, mitä tehdään ja mihin tahtiin?

Isoista voimisteluseuroista löytyy valikoimaa monenlaisiin makuihin ja kaikenikäisille liikkujille. Voimisteluseurojen tarjonta on kasvanut perinteisistä voimistelulajeista kaikenlaiseen lasten perusliikuntaan sekä aikuisten ryhmäliikunnan puolelle. Vaikka moni seura on alun perin tarjonnut toimintaa lähinnä tytöille ja naisille, yhä useammassa on nykyään jäseninä iso määrä poikia ja miehiä. Näin on käynyt myös Oulunkylän alueen seuralle, joka jo lähes 10 vuotta sitten pudotti nimestään naiset pois, ja nimeksi tuli Pakilan Voimistelijat.

Pakilan Voimistelijat on Helsingin suurin voimisteluseura lähes 1400 jäsenellään. Seura on levittäytynyt laajasti Pakilaan ja lähialueille, jossa lapsille ja nuorille on kolmisenkymmentä harrastetuntia viikoittain ja aikuisillekin saman verran. Seuran tarjonnan ehkäpä suurin vahvuus on juuri monipuolisuus – tarjolla on kaikkea joogasta joukkuevoimisteluuun ja Laviksesta telineakroon. Kynnys tunnille tuloon on matala, kun toimintaa löytyy ihan läheltä, esimerkiksi Oulunkylän ala-asteelta. Tule mukaan – hyvässä seurassa on ilo liikkua!

Teksti: Anna Takala, Pakilan Voimistelijat

Kuva: Pakilan Voimistelijat / Sami Ilvonen

Share