Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Blogit, Oulunkylä, Uutiset

Blogi: Tammen juurelta

Oulunkylä-Seuran logo

Oulunkylä-Seura ry

Onpa mukavaa, että olet taas avannut lehtemme.  Huomasitko, että sen ulkonäkö on hieman muuttunut?  Oulunkyläisellä on vuoden 2019 alusta uusi kustantaja nimeltään Eepinen, joka toimii lähialueellamme Pakilassa.  Heistä kerromme laajemmin toisaalla tässä numerossa.  Tutut kirjoittajat – ja toivottavasti uudetkin – jatkavat sisällön tuottamista asioista, jotka koskettavat lehden ilmestymisalueen asukkaita.

Usein uuden vuoden alkaminen tarkoittaa meistä monille lupausta uudistumisesta.  Pyrimme korjaamaan elintapojamme, olemaan enemmän läsnä läheistemme elämässä tai ehkä ottamaan sen suuren askeleen, jota olemme vuosia suunnitelleet.  Ehkä onnistumme tai sitten teemme mahtavan mahalaskun.  Juttelimme tässä päivänä muutamana työkavereiden kesken päätöksistämme luopua itseä haitanneista tavoista.  Ei niinkään siitä, miten vaikeaa on luopua tupakoinnista tai suklaan syönnistä, vaan miten laajat vaikutukset onnistumisella voikaan olla.  Omaan terveyteen, toki, mutta myös koko omaan elinpiiriin.  Onnistumisen luoma hyvä olo ja energia vaikuttavat (ehkä hieman naivin) uskomme mukaan kykyymme ottaa vastaan vastoinkäymisiä.

Minulla on viime vuoden aikana ollut ilo tavata perheitä, jotka ovat paluumuuttaneet Oulunkylään.  Ja teitä, jotka olette valinneet Oulunkylän uudeksi kotipaikaksenne ensimmäistä kertaa.  Olette tervetulleita osallistumaan lukuisten seurojen ja järjestöjen toimintaan ja sitä kautta vaikuttamaan alueemme elinvoimaiseen tulevaisuuteen.  Raide-Jokeri ja uudisrakentaminen muovaavat ympäristöämme huomattavasti, joten meidän on yhdessä pidettävä huolta viheralueidemme säilyttämisestä.

Toivon, että tapaamme maaliskuussa järjestettävässä Oulunkylä-Seuran asukasillassa Seurahuoneella.  Se on kaikille avoin tilaisuus, jossa voitte myös liittyä seuran jäseniksi.

Terveisin,

Marja Markko
Oulunkylä-Seuran puheenjohtaja

P.S. Tiesitkö muuten, että pääkaupunkiseudun väestökeskipiste sijaitsee Metsälässä entisen Maaliikennekeskuksen sorakentällä, jonne 2019 aletaan rakentaa uutta Postipuiston asuinaluetta? Tuohon pisteeseen kaikkien pääkaupunkiseudun asukkaiden yhteenlaskettu linnuntie-etäisyys on pienin. Lähde HS 19.1.2019.

Share