Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Urheilu & liikunta, Uutiset

Botnian kaudessa haasteita ja riemua

Botnia Veiterä

Vauhdikasta menoa Botnia-Veiterä -ottelussa 13. tammikuuta. Kuva: Pekka Huovila.

Botnian edustuksen kausi

Oulunkylän oman jääpallojoukkueen Botnian edustusjoukkueen sarjakausi alkaa olla paketissa. Tämän talven kausi alkoi huikean hienosti neljällä voitolla Jyväskylän JPSstä, Oulun OLSista, Tornion LRKsta ja Varkauden WP 35stä. Sen jälkeen on ollut hieman haasteellisempaa ja karvasta tappion kalkkia ollaan myös maistettu. Sarjataulukossa ollaan keskikastissa ja jännitetään pudotuspeleihin pääsystä.  Usko omiin kykyihin on vahva ja voitontahtoa ei puutu, joten pudotuspeleihin tällä kaudella päästään ja siitä sitten mitalipeleihin.  Tulethan kannustamaan oman kylän joukkuettasi Oulunkylän tekojääradalle, nyt jos koska tarvitaan tukea.

Pojat alle 15 vuotta -harjoitusmatkalla Ruotsiin

Botnia P15

P15 joukkue otti voiton Bollnäsin junioreista Ruotsissa. Kuva: Petri Pesonen.

Syksy oli lämmin, joten päädyimme juniorien kanssa hakemaan jäätuntumaa Ruotsista. Ruotsissa on 14 jääpallohallia – Malmille suunnitellaan kovasti Suomen ensimmäisen jääpallohallin rakentamista. Matka suuntautui Edsbyn jääpallokaupunkiin. Edsbyn on voittanut kaksi edellistä Ruotsin mestaruutta, takuumiehinään Botnian kasvatit Tuomas ja Tommi Määttä. Tuomas ja Tommi ottivat pojat ilolla vastaan, osallistuivat harjoituksiin ja innostivat poikia jääpallon pariin. Treenit huipentuivat harjoitusotteluun Bollnäsin junioreita vastaan, jonka pojat voittivat 6-5 tiukan ottelun jälkeen Ilmarin, Topiaksen ja Polin maaleilla. Vauhdikkaan laivamatkan jälkeen kotiin saapui väsyneet, mutta onnelliset pelurit. Reissu tiivisti joukkuehenkeä ja tästä oli loistava rakentaa tulevaa menestystä SM-sarjassa.

Matalan kynnyksen jääpalloa naisille

Botnian Leidit

Botnian Leidit jäällä. Kuva: Petri Pesonen.

Botnian Leidit aloittivat ennen joulua jääpalloharrastuksen. Ryhmässä on eritasoisia osaajia, eli kynnys on todella matala. Useat meistä olivat ensikertaa hokkareilla, eikä harjoituksiin tuloa estä myöskään kaunokit.  Nyt kutsummekin kaikki mukavasta ja urheilullisesta harrastuksesta kiinnostuneet naiset pelaamaan jääpalloa kerran viikossa. Harjoitukset ovat joka keskiviikkona klo 20.30-22.00. Tervetuloa!

B-kuppi

Edellisessä numerossa oli juttua Oulunkylän tekojääradalla toimivasta Botnian kahvilasta B-kupista, jota Botnian leidit pyörittävät vapaaehtoistoimin. Lämmin kiitos leidien puolelta, että myös Oulunkyläläiset ovat löytäneet kahvilan mm. yleisöluisteluiden, pelien ja harkkojen aikana tai ihan vain iltakävelyllä. Oli aivan ihastuttava palaute muutamalta nuorelta junnulta, kun tulivat kahvilaan ihan vartavasten kaakolle ja toastille, koska: ”B-kupissa on törkeen hyvät toastit”.  B-kuppi teki 2.2 pop-up keikan Tampereelle Pyynikille, jossa pelattiin ensimmäistä kertaa jääpallon mestaruussarjaa 67 vuoteen. Tuossa pelissä Botnian edustusta vastaan luisteli Porin Narukerä.

Oulunkylän tekojääradalla pelataan 11- vuotiaiden lasten lopputurnaus 9.-10.3. Paikalle tulee noin 200 junioria ja heidän perheensä. Nämä päivät kannattaa laittaa allakkaan ja suunnata tuolloin katsomaan ja pikkupoikien liikunnan riemua ja kannustamaan omaa Botnian joukkuetta jopa Suomen mestaruuteen. Tietenkin siinä samalla kannattaa nauttia maistuvat pullakahvit B-kupissa.

Teksti: Sari Pesonen

Share