Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Uutiset

Hämeentien uudistus alkaa

ratikkapysäkki Sörnäisissä

Raitiovaunujen reitit muuttuvat Hämeentien remontin takia.. Kuva: Kimmo Brandt.

Reitti Oulunkylästä keskustaan muuttuu monilla Hämeentien remontin myötä. Katu menee remonttiin 4. maaliskuuta. Yksityisautojen läpiajoliikenne siirtyy silloin muille kaduille ja raitiovaunut kulkevat poikkeusreiteillä. Bussit ja taksit kulkevat edelleen kadulla. Tarkka tietyömaan aloituskohta tiedotetaan helmikuun puoliväliin mennessä.

Aluksi raitiovaunulinjat 6 ja 7 kulkevat reittiä Hakaniemi–Karhupuisto–Urheilutalo–Sturenkatu–Mäkelänkatu/Arabia, ja linjat 1 ja 8 kulkevat reittiä Helsinginkatu–Urheilutalo–Sturenkatu–Mäkelänkatu/Arabia. Sörnäisten metroaseman kautta ei siis kulje lainkaan raitiovaunuliikennettä. Toisessa vaiheessa raitiovaunut palaavat Sörnäisiin, ja linjat 1 ja 8 kulkevat taas normaaleja reittejään. Linjat 6 ja 7 kulkevat vielä Hakaniemen ja Sörnäisten välisen osuuden Karhupuiston ja Helsinginkadun kautta.

Hämeentiestä joukkoliikennekatu

Hämeentie muutetaan Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilylle (4 km uutta pyöräkaistaa) ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. Remontissa uusitaan myös raitiotiekiskoja, vesijohtoja, viemäreitä ja kaapeleita sekä kunnostetaan Sörnäisten metroasema.

Yksityisautojen läpiajo Hämeentietä pitkin Kurvin ja Hakaniementorin välillä kielletään takseja lukuun ottamatta. Tontille ajo, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne ovat sallittuja. Hämeentien yli saa myös ajaa. Tavoitteena on, että katu on valmis viimeistään joulukuussa 2020.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki/Kimmo Brandt

Share