Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Käpylä, Kulttuuri, Uutiset

Käpylä kankaalla

Käpylä kestokassi

Käpylä-kestokassi kevätväreissä. Kuva: Vallila Interiors.

Haluaisitko pujahtaa Käpylä-lakanoiden väliin tai vetää verhot kiinni ja katsella idyllistä Käpylän puutalomaisemaa? Moni on halunnut, sillä Matleena Issakaisen Käpylä-kuosin tuotteet ovat käytännössä loppuunmyytyjä.

Vuosi sitten suunnittelija Matleena Issakainen kiersi ympäri kotiseutujaan Käpylässä kuvaten taloja ja maisemia Vallila Interiorsin syysmalliston kuosia varten.

-Yritin saada kuosiin tiivistettyä oman tunnelmointini Käpylästä: sen puutaloja ja omenapuita. Taka-alalla oleva keltainen talo on ystäväni kotitalo ja hän halusi sen välttämättä mukaan kuosiin, Matleena Issakainen sanoo nauraen.

Paikkakuntakuosit ovat erittäin suosittuja. Vuonna 2006 Tanja Orsjoki teki ensimmäisen kaupunkikuosin. Puu-Vallila ja Bulevardi olivat alussa suosituimpia. Turku-kuosin suosion myötä ymmärrettiin, että aiheissa voidaan mennä pääkaupunkiseudun ulkopuolellekin.
-Nyt sähköposti on koko ajan täynnä toiveita eri paikkakunnilta, jotka haluaisivat omat kuosit. Meillä on 5-6 suunnittelijaa, jotka tekevät n. 70 kuosia vuodessa. Mitä enemmän teemme kuoseja, sitä enemmän niitä pyydetään, Matleena Issakainen kertoo.

Kaupunkien kauneus

Matleena Issakainen on työskennellyt suunnittelijana 11 vuotta. Kuoseja on syntynyt lukemattomista paikoista Lappajärveltä Berliiniin. Syksyllä on tulossa uusia maisemia Pohjanmaalta. Suunnittelua johdattaa kauneuden etsiminen.
-Pidän vanhemmasta arkkitehtuurista, koukeroisesta ja kauniista. Toisaalta olisi aika hauskaa tehdä joku lähiökuosi. Voisi miettiä millä sen maustaisi: graffiteja, mäntyjä ja kalliota, kerrostaloja ja rautasiltoja, Matleena Issakainen sanoo.

Käpylä-kuosi on kevään mallistossa saanut uudet värit ja kevyemmät materiaalit. Pastelliset keltaiset, vihreät ja vaaleanpunaiset pääsevät esille. Käpylä näyttää hempeän puolensa.

Teksti: Susan Wilander

Kuvat: Vallila Interiors

Share