Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Maunula, Uutiset

Taimitietoa tyylillä

Taimi-kirja

Taimi-kirja. Kuva: Hanna Marttinen.

Taimikasvatus on muodostunut yhä suositummaksi sekä puutarhaharrastajien, että parvekeviljelijöiden keskuudessa. Taimikasvatuksessa on kuitenkin omat niksinsä, jotka on syytä oppia.

Maunulan Housemousen yrittäjä Hanna Marttinen on valokuvaaja ja puutarhuri ja työskennellyt puutarhakuvaajana noin 20 vuotta. Yhdessä kollegansa Johanna Vireahon kanssa hän on julkaissut tänä keväänä Taimi-nimisen taimikasvatusoppaan.

-Olemme Johannan kanssa haaveilleet yhteisen kirjan tekemisestä kauan. Oli luonnollista lähteä liikkeelle alusta: siemenistä ja versoista – puutarhan kasvivauvoista! Hanna Marttinen kertoo.

Kirjan kuvitusta on tehty useamman vuoden ajan. Tekijöille oli tärkeää tehdä kirjasta ja aiheesta esteettinen ja sisustuksellinen.
-Kasvatukseen valitut astiat voivat olla myös kauniita katseenvangitsijoita kodin sisustuksessa ja itävät siemenet ja versovat taimet herkkyydessään valtavaa iloa tuottavia, Hanna Marttinen sanoo.

Kasvitaidetta

Viime vuosina suomalaisissakin puutarhakirjoissa on näkynyt kasvikuvien estetiikan muutos.
-Erinomaisessa kasvikuvassa on päästy sisälle kyseisen kasvin persoonaan ja se välittyy kuvasta,
esim. perinteiset keittiötarhakasvit tilli ja kähäräpersilja ovat hyvin erilaisia luonteeltaan. Tilli on herkkä, utuinen, kun taas persilja vahva ja voimakastahtoinen. Myös valokuvaajan oman kädenjäljen ja tyylin tulee välittyä kuvasta, Hanna Marttinen sanoo.

Marttinen viihtyy Maunulassa.
-Monet taloyhtiöt ovat ottaneet viljelylaatikot käyttöönsä ja viljelypalstoja sijaitsee Maunulan lähettyvillä useita. Vihreää rakastavalle puutarhavalokuvaajalle Maunula on loistava paikka asua ja kasvattaa omia kasvi- ja ihmistaimia!

Teksti: Susan Wilander

Kuvat: Hanna Marttinen

Share