Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Varttuneita mietteitä

varttuneet mietteet

Helsingin kaupunki tiedottaa Mäkitorpantiellä. Kuva: Raimo Anttila.

Mä olen monta kertaa funtsannu, että laiffi on pelkkää lottoo. Tähän asti ainakin yks juitsu on ollu varmaa. Sporan alle jääminen Ogelissa on ollut vaikeeta. Sekään idis ei kohta enää mätsää, kun ne börjaa byggaan sitä raideskuru Jokeria tänne meidänkin hörneille. Byggaamisen pitäs alkaa jossain mestassa jo tänä vuonna.

Se spora tuo megessään spuleja muutoksia Ogeliin.  Kun spora petraa kulkuyhteyksiä, niin se tuo näille hörneille byggaamista ja jengiä. Siitä taas seuraa, että gamlaa infrastruktuuria tarttee flyttaa jonnekin muualle veks jaloista.

Yks tällainen on Ogelin läpi kulkeva kaasurööri. Se pitää jemmaa toiseen mestaan Käskynhaltijantien kupeesta. Uusi linja on funtsattu kulkeen Ogelissa Sohlbergin puistoon ja skrinnausradan takana olevaan skuijaan. Surku, kun meillä ei ole niitä skuijia liikaa tällä Ogelissa.

Toisaalta sun ei tartte kuin lähtee steppaileen näissä Ogelin skuijissa, niin sä hiffaat, että siellä on ollut joskus aika monia systeemejä. On kiinalaisten byggaamia juoksuhautoja ja kaltsiluolia, finnaat monesta mestaa vanhoja stenuläjiä ja muita skruppia, joista voi hiffaa, että tässä on ollut joskus joku haussi tai muu systeemi.

Tää kaasurööri tarttee kymmenen metriä leveen skraadin skuijaan. Varmaan se ei ole kovin snygin näkönen. Olis hyvä, jos vielä funtsattas reittiä, niin että skuijaa enemmä säilyisi. Mutta ei silti kande alkaa stikkaa tuhkaa päälleen. Skraadiin kasvaa ajan myötä kaiken maailman puskia. Niihin voivat kanit ja ketut sekä pikkukundit duunaa omia piilomestojaan.

Ainaskin nykyisen röörin mesta pysyy talvella snögen aikaan sulana. Sen verran kaasu mestoja lämmittää. Voiskohan sen uuden röörin päälle byggaa polun, joka pysyisi sulana talvet lenkkelijöitä ja muita piskien kusettajia varten. Siinä voisi olla idistä.

Eikä ne ogelilaisten laiffia vendaavat juitsut tuohon kaasurööriin lopu.  Mäkitorpantien systeemit pannaan myös uusiksi. Fillaroitsijoiden kulkumestoja petrataan ja bilikoille duunataan lisää pomppuja gartsoille.

Ja vielä Hämeengartsan stengaus. Mä en ole ihan varma, kundeeko täältä Ogelista enää kunnolla tsöraa stadiin millään bilikalla. Onneks stogerataa ei olla raijaamassa muualle. Päästään ainakin sillä stadin centrumiin asti iisisti.

Nyt on taas ihan varmaa, että kohta on huhtikuu. Kevät tulee. Duunataan tennarit klabbeihin. Gnisun kausi kakkosessa alkaa. Idistä vois myös olla, että tsöbais Mustapekan Alkosta pikkuflindan punkkuu ja Pekasta patongin. Ja sitten Taivarin kaltseille suulista ottaan.

Teksti ja kuva: Raimo Anttila

Share