Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Nelli Bakes Cakes

Nelli Bakes Cakes

Nelli Variksen luovuus pääsee esille kakuissa. Kuva: Jenni Varis.

Oulunkyläläinen Nelli Varis päätti toteuttaa unelmansa ja opetteli uuden ammatin työn ohella. Lumoavat kakut syntyvät kotikeittiössä vapaa-ajalla ja hurmaavat niin tilaajia kuin seuraajia Instagramissa.

-Olen aina pitänyt leipomisesta ja ylipäätään kokkailusta. Innostus kakkuihin iski kuitenkin viitisen vuotta sitten, kun halusin yllättää kalastukseen hurahtaneen isäni kalan näköisellä syntymäpäiväkakulla. Kakku onnistui yllätyksekseni hyvin ja siitä se kipinä lähti ja jano uuden oppimiseen kakkujen saralla, Nelli Varis kertoo. Ensimmäinen kakku oli marsipaanista tehty ja maalattu massakakku. Nelli Varis huomasi, että kakkuja voi tehdä eri tekniikoilla lähes millaisia vain.

-Kakuissa on parasta se, että oppiminen ei lopu koskaan ja kakkujen maailmassa voi koko ajan kehittyä ja haastaa itseään, Nelli Varis sanoo.

Harrastuksesta sivutyö

Harrastuksen vieminen uudelle tasolle edellytti alan koulutusta. Nelli Varis opiskeli Espoon Omniassa leipuri-kondiittoriksi tehden varsinaista päivätyötään 80-prosenttisesti.

-Koulutukseen kuului kaksi 8 viikkoa kestävää työelämän harjoittelujaksoa, joiden ajan olin opintovapaalla töistä ja nostin aikuiskoulutustukea, joka on todella kannustava tukimuoto! Nelli Varis kehuu. Koulutus kesti vuoden ja 8 kuukautta. Pitkät päivät väsyttivät, mutta toisaalta koulussa työasiat unohtuivat.

Maku ratkaisee

Nelli Varikselle tärkeintä kakussa on maku. Tilauskakun hän suunnittelee yleensä sähköpostitse yhdessä asiakkaan kanssa.

-Jokaisen kakun sisältö suunnitellaan yksilöllisesti, pohjaa ja täytettä myöten. Joskus asiakkaalla on valmiina mielessä kakun makumaailma tai sitten ehdotan erilaisia vaihtoehtoja, Nelli Varis kertoo. Kaikenlaiset erikoisruokavaliot onnistuvat. Haastavimpia ovat olleet täysin vegaaniset tuotteet.

Leipuri-kondiittorilla on toki myös omat suosikkinsa.

-Tällä hetkellä lempikakkujani ovat graafiset, maalatut pinnat sekä tuoreet kukat ja marjat koristeina. Makumaailmoista yksi ehdoton suosikkini on manteli-pistaasipähkinä kakkupohja, jossa on täytteenä karhunvatukkaa ja paahdettua pistaasipähkinää sekä ruusuvesi-tuorejuustotäytettä, Nelli Varis kertoo.

Parasta palautetta kakuntekijälle on, kun joku kakkua juhlissa maistanut haluaa itsekin tilata kakun tai uudesta asiakkaasta tulee kanta-asiakas.

-Yksi liikuttavin palaute on kuitenkin ollut ääniviesti pieneltä sankarittarelta, jossa hän kiitti kakusta ja sai minut kyyneliin, Nelli Varis sanoo.

Teksti: Susan Wilander

Share