Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Paloheinä, Uutiset

Paloheinän kirjasto uudistetaan vuoden 2019 aikana

Paloheinän kirjasto

Paloheinän kirjaston käyttäjät ideoivat kirjaston uutta sisustusta. Kuva: Katri-Elina Heikkinen.

Paloheinän kirjaston 1986 rakennetut tilat ovat pysyneet melko ennallaan aikojen saatossa. Nyt käynnistyvän tilauudistuksen tavoitteena onkin kirjastotilan ajanmukaistaminen, ja erityisesti haluamme kiinnittää huomiota viihtyvyyteen ja toimivuuteen. Paloheinänkin kirjastossa otetaan tämän vuoden aikana käyttöön varausten itsepalvelunouto ja tämän muutoksen myötä kirjaston palvelualue tulee muuttumaan. Remontin yhteydessä tullaan myös huomioimaan kirjaston mahdollinen myöhempi omatoimikäyttö.

Paloheinän kirjasto on vilkas lähikirjasto. Asiakaskuntaan kuuluu kaiken ikäisiä vauvasta vaariin, joten kirjastossa on vilinää aamusta iltaan. Yhteistyö alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa on meille tärkeää, myös kirjaston uudistuksen suunnittelussa. Järjestimmekin helmi-maaliskuussa kahvitilaisuuksia ja työpajoja, joissa kirjaston asiakkaat pääsivät keskustelemaan suunnittelijan ja kirjaston henkilökunnan kanssa ja ideoimaan Paloheinän kirjaston tulevaisuutta. Myös lasten näkökulma haluttiin ottaa esille, ja alueen lähikouluista kutsuttiin oppilaita työpajoihin.

Helsingin osallisuuden periaatteet on kirjattu kaupungin hallintosääntöön, mikä tarkoittaa, että ne sitovat koko kaupunkiorganisaatiota. Asiakkaiden kuuleminen ja yhdessä suunnittelu onkin olennainen ja tärkeä osa myös kirjaston palvelujen kehittämistä – kirjastotyötähän tehdään nimenomaan asiakkaita varten! Osallistumiseen on monia tapoja ja yksinkertaisimmillaan ideointiin voi osallistua jättämällä meille toiveita post-it-lapulla tai vastaamalla kyselyyn (lisätietoja www.helmet.fi/paloheinankirjasto). Tilojen uudistuksen aikajana on melko pitkä. Maalis-huhtikuussa käyttäjiltä kerätään toiveita ja ideoita, ja suunnitelmat rakennetaan loppukeväästä. Varsinainen remontti ajoittuu syksylle. Uudistuneesta Paloheinän kirjastosta pääsemme nauttimaan vuodenvaihteessa!

Teksti ja kuva: Katri-Elina Heikkinen

Erikoiskirjastovirkailija

Paloheinän kirjasto

Share