Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Pakilat, Uutiset

Tanssi- ja viihdemusiikkia Pohjois-Helsingissä

Pakilan pelimannit

Pakilan pelimannit esiintyy myös päiväkodeissa. Kuva: Raijo Sirpoma.

Tiedätkö Pakilan Pelimannit? Tanssit Pakilan VPK:lla, Pakila-päivät, Kekrijuhlat Pakintalolla, Paloheinän ala-asteen kevätjuhlat, joululaulut Hyvän Paimenen kirkolla, vierailut hoitokodeissa… Vuosittain noin 15 tapahtumaa, joissa Pelimannit ilahduttavat kuulijoitaan.

Toivolan oppilaskodin johtajan virasta eläköitynyt Veli Ilasmaa ”perusti” Pakilan Pelimannit 1974. Veli Ilasmaa oli jo 72-vuotias, mutta innostus musiikkiin oli vahva ja hän teki suuren työn Pelimannien johtajana ja ohjelmiston laatijana. Ilasmaa oli lähes 90-vuotias luovuttaessaan johtajuuden Tauno Jokiselle, joka hänkin oli pitkään Pelimannien toiminnassa. Vielä 91-vuotiaana Taunon viulu soi keikoilla. Musiikki on hieno asia!

Ikivihreät ja perinteinen tanssimusiikki ovat nykyään ohjelmiston runkona. Lastenlauluja on mieluisaa esittää päiväkodeissa ja pelimannimusaakin yhtyeestä vielä irtoaa.

Bändissä on kuuden soittajan lisäksi kaksi erittäin taitavaa laulajaa: Sari Rautajärvi ja Leo Silolahti. Heidän herkät tulkintansa ja miltei käsin kosketeltava lavakarismansa täydentävät tunnelman keikoilla. Hyvät biisit ja rento asenne takaavat hyvän fiiliksen myös viikkotreeneissä Pakinkylän VPK:lla.

VPK:n tanssit neljästi vuodessa ovat toiminnan runko. Treenaamme parhaillaan uutta ohjelmistoa jossa mm. Poskivalssi, Vie meidät rakkauteen, Jambalaya ja Eva ovat mukana. Tulot tansseista saa VPK:n nuorisotoiminta.

Seuraavat tanssit järjestetään su 28.4. Tule tanssimaan Pakilan VPK:lle 16.00 – 18.00!

Teksti ja kuva: Reijo Sirpoma

Pelit soimaan! Liity Pakilan Pelimannien joukkoon!

Tavoitteemme on varmistaa rikas, monipuolinen ja syvä bändisoundimme jatkossakin. Uudet soittajat, erityisesti puhaltajat, viulistit ja kosketinsoittajat ovat tervetulleita. Oletpa aktiiviharrastaja tai vähän taukoa pitänyt, tule mukaan! Ota yhteyttä: Reijo Sirpoma 040 582 4221, reijo.sirpoma@kolumbus.fi.

Share