Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Kustaankartano: toimintaa ikäihmisille ja työttömille

Kustaankartano

Palvelukeskuksen kuntosali on viihtyisä ja hyvin varustettu. Kuva: Pirjo Tyllilä.

Kustaankartanon palvelukeskus tarjoaa tavoitteellista, toimintakykyä ylläpitävää toimintaa kotona asuville ikäihmisille ja työttömille. Tarkoituksena on myös tarjota tila, jossa voi tavata muita ihmisiä sekä viettää aikaa yhdessä muiden kanssa. Toiminta on Helsingin kaupungin toimintaa ja osallistumiseen vaaditaan maksuton palvelukeskuskortti, jonka voi anoa palvelukeskuksen asiakaspalvelusta.

Osa toiminnasta, pääsääntöisesti henkilökunnan ohjaamat ryhmät, ovat suunnattuja henkilöille, joilla on toimintakykyongelmia ja niihin ilmoittaudutaan henkilökunnalle. Tällaisia ryhmiä ovat alkoholia ja päihteitä käyttäville/käyttäneille suunnattu Pilkeryhmä, kotihoidon asiakkaille ym. suunnatut Maanantairyhmä ja Torstaipiiri sekä Omahoitovalmennus ja useat kotona asumista mahdollisimman pitkään tukevat liikunta- ja kuntosaliryhmät sekä etäkuntoutus. Osaan toiminnasta voi tulla ilmoittautumatta kuten kuntosalin vapaa-harjoitteluun, keskiviikkona oleviin pelikerhoon klo 9.00 – 10.30 ja avoimeen muistiryhmään klo 11.00 – 12.30.

Perjantaikahvilatoiminta on sosiaalista kahvilatoimintaa, jossa sisältönä on usein kulttuuriin ja terveyteen liittyviä luentoja tms. Lisäksi palvelukeskuksessa järjestetään erilaisia juhlia ja tapahtumia, joihin on vapaa pääsy. Palvelukeskuksessa on mahdollisuus saada ajanvarauksella henkilökohtaista palveluneuvontaa esimerkiksi erilaisissa sosiaalietuuksissa, fysioterapeutin neuvontaa sekä tietotekniikkaopastusta Enter ry:n toimesta. Palvelukeskuksessa voi kutoa kangaspuilla, käyttää ompelukoneita ja saumuria sekä osallistua vertaisohjaajien pitämille kädentaitokursseille. Palvelukeskuksen kautta voi myöskin osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Palvelukeskuksessa kokoontuu eturauhassyövän vertaistuki ry:n (ERSY) eturauhassyöpää sairastaville ja heidän omaisilleen suunnattu tukiryhmä, joka toinen torstai, parittomat viikot klo 17.00 alkaen. Yhdistyksen tukipuhelin päivystys 24h p. 040 8280 000. Sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille suunnattu Sateenkaarisenioreiden vertaistukiryhmä yli 50 vuotta täyttäneille. Lisätiedot touko.niinimaki@seta.fi p. 050 3540 656. Molempiin ryhmiin on vapaa pääsy ja niiden toiminta perustuu luottamuksellisuuteen.

Kustaankartanon K-talossa toimii kaikille avoin Kartanoravintola, joka on avoinna arkisin klo 7.45 – 15.00 ja viikonloppuisin sekä arkipyhäisin klo 10.00 – 15.00.

Kustaankartanon palvelukeskus os. Kivalterintie 16, E-talo, pohjakerros, on avoinna maanantaista torstaihin klo 7.00 – 16.00 sekä perjantaisin klo 7.00 – 14.00. Viikonloppuisin suljettu. Lisätiedot p. 09 310 54796, 09 310 54 805, 09 310 73662. Internet-sivu: www.hel.fi/kustaankartanon-palvelukeskus, Facebook-sivut: Kustaankartanon monipuolinen palvelukeskus

Maaliskuussa 28.3. klo 10 – 14 minimessut Kustaankartanon palvelukeskuksessa os. KIvalterintie 16, K-talo, alasali d-porras. Erilaisten palveluiden ja tuotteiden esittelyjä. Paikalla muun muassa Menumat-ateriapalvelut, kaupungin suunterveydenhuolto, Finbort-kenkämyyntiä, Pääkaupunkiseudun selkäyhdistykset ym. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Teksti ja kuva: Pirjo Tyllilä

Share