Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

OmaStadi – vaikuta oman alueen viihtyvyyteen

OmaStadi

Kuva: OmaStadi/Helsingin kaupunki.

”Tehdään yhdessä Helsingistä vaikuttavien tekojen ja ihmisten kaupunki. Helsinkiläisenä osallistut vuosittain 4,4 miljoonan euron käyttämiseen kaupunkilaisten omien ideoiden toteuttamiseksi. OmaStadi-palvelussa teet kaupungistasi sen näköisen kuin olisit itse sen suunnitellut.”

Näin kuvataan osallistuvaa budjetointia palvelun omilla sivuilla.

Oulunkylän kirjastolla pidettiin marraskuun 2018 lopulla OmaStadi -ideapaja, jossa syntyi useita ehdotuksia alueemme ilmeen kirkastamiseksi.  Näistä ehdotuksista monet etenivät suunnitelmavaiheeseen.  Niihin voit tutustua omastadi.hel -sivulla valitsemalla pohjoinen Helsinki ja sieltä suunnitelmat.

Sivulla on 20 suunnitelmaa koskien koko pohjoista aluetta.  Jokaiseen niistä pääset antamaan omat kommenttisi ja halutessasi myös muokkaamaan niitä.  Muokkaamista varten tarvitset oikeudet, joiden pyytäminen käy tuolta samalta sivulta ja viestin saat sähköpostiisi.  Suunnitelmia voi muokata 6.4.2019 asti.

Seuraavaksi suunnitelmat etenevät kaupungin asiantuntijoiden arvioitaviksi, jolloin myös tehdään kustannusarviot.  Näillä näkymin syksyllä 2019 käynnistyy äänestys, jossa kaikki 12 vuotta täyttäneet helsinkiläiset voivat antaa äänensä valitsemalleen suunnitelmalle.  Eniten ääniä saaneet toteutetaan alueelle myönnetyn budjetin raameissa.  Kokonaisbudjetti 4,4 miljoonaa on jaettu eri alueille asukasmäärän mukaisesti ja tänne pohjoiselle Helsingille summasta ohjautuu n 242.000 euroa.

Pohjoisen Helsingin alueen suunnitelmissa esitetään esimerkiksi taidetta Jokeri-Radan varrelle, muraaleja urheilupuistoon, ulkoliikuntapaikkoja ja toimintaa asukaspuistoihin.  Oulunkylä-Seuran suunnitelmat koskevat Maexmonthanin puiston kunnostamista Seurahuoneen edustalla sekä alueen omaa kulttuurikoordinaattoria.

Nyt kannattaa olla aktiivinen ja käydä kommentoimassa pohjoisen Helsingin suunnitelmia, jotta niistä tulisi vielä parempia ja ne menestyisivät aikanaan äänestyksessä.  OmaStadi-sivulla on paljon tietoa suunnitelmien reunaehdoista ja samalla voit tutustua myös muiden alueiden suunnitelmiin.  Stadiluotsimme Ella Tanskasen yhteystiedot löytyvät myös tuolta sivulta ja häneen voit olla yhteydessä, mikäli haluat tarkempia tietoja.

Ja lopuksi – OmaStadi ei ole kertaluonteinen tapahtuma vaan toteutuu vuosittain joten tulevana syksynä kukin meistä voi jälleen olla vaikuttamassa ehdotuksillaan omaan asuinympäristöönsä.

Teksti: Marja Markko

Kuva: OmaStadi/Helsingin kaupunki

Share