Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Oulunkylä, Uutiset

Tammen juurelta

Mistä tietää, että kevät on tulossa?  No tietenkin isoista kaupungin pystyttämistä kylteistä, joissa kerrotaan katutöistä.  Nyt ne alkavat Mäkitorpan- ja Siltavoudintiellä.  Kaivelin juuri tietoja kaupungin katujen rakentamisen sivuilta ja löysin hieman mutkitellen tietoja tulevista korjauksista, joista oli tehty päätös kaupunkiympäristölautakunnassa lokakuussa 2017.  Mainittujen katujen turvallisuutta parannetaan, hillitään ajonopeuksia sekä pyritään vähentämään läpiajoa.  Tämä toteutetaan rakentamalla mm. korotettuja suojateitä ja muuttamalla pyöräteitä yksisuuntaisiksi.  Lisätietoa saamme maaliskuun asukasillassa.

Kevät meinasi koittaa surkeana myös Patolan metsälle, mutta paikalle liitelikin pyöreäsilmäinen orava.  Kaasuputken linjaus oli jo merkitty keskelle metsää ja metsurit olivat aloittelemassa puiden kaatoa maaliskuussa.  Tästä suunnitelmasta virisi viime hetkillä runsaasti huolestunutta keskustelua ja useita lehtikirjoituksia. Asia yhdisti selvästi tämän kylän asukkaita.  Kaupunki joutuu nyt tekemään uudet suunnitelmat ja luontoarvion, joten toivotaan, että uusi linjaus säästää metsän ytimen ja hyödyntää olemassa olevaa ulkoilutietä.  Ehkä kuulemme jo jotain uutta myös tästä asukasillan aikana.  Ja silloin pidetään korvat auki!

Tämä kevät on myös tulevien kyläjuhlien suunnittelun aikaa.  Lehden ilmestymiseen mennessä olemme jo tavanneet muutaman kerran ja toivon, että ohjelma on pääosin sovittu.  Järjestelyihin osallistuu seuran lisäksi useita järjestöjä ja muita alueen toimijoita.  Levittäydymme pitkin Oulunkylän keskustaa ja ohjelmaa tulee olemaan kaiken ikäisille.  Tarkoitus on tehdä juhlasta vuosittain toistuva tapahtuma, jonka toteuttamiseen voivat osallistua kaikki asukkaat.  Musiikkia, ruokaa, ehkä teatteria – katsotaan, millaiseksi juhla tällä kertaa muotoutuu.  Merkkaa kalenteriin jo 14.6.2019 ja paikaksi Seurahuone, jonka remontin jälkeisiä avajaisia juhlittiin naistenpäivänä 8.3.

Toivottavasti tapaamme asukasillassa ja sen jälkeisessä Oulunkylä -seuran kevätkokouksessa Seurahuoneella.

Marja Markko

pj Oulunkylä-Seura

Share