Oulunkyläinen - Pohjoiset esikaupungit -lehti

Kulttuuri, Oulunkylä, Uutiset

Sähkökaapit kertovat uhanalaisista lajeista

OYK kuvisryhmä

Oulunkylän yhteiskoulun lukion kuvisryhmäläiset maalasivat sähkökaappeja toukokuussa. Kuva: Arja Holma.

Oulunkylän yhteiskoulun lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat maalasivat toukokuussa paikallisia sähkökaappeja kuvataideprojektissa, joka toteutettiin yhteistyössä Helen sähköverkot Oy:n kanssa. Projektin ohjasi kuvataideopettaja Arja Holma.

Sähkökaappien kuvista löytyy Suomessa uhanalaisia eläinlajeja. Lisäksi kaapeissa on QR-koodi, jonka kautta voi tutkia Ylen luontosivujen Suomen luonnon punaista listaa. Lista kertoo maamme uhanalaisista lajeista.

Sähkökaappien kuvista löytyy mm. kuukkeli, meritaimen, susi, hilleri ja jääleinikki. Tulossa on vielä mustakurkku-uikku, ahma ja liito-orava.

-Opiskelijat saivat valtavan hyvää palautetta maalauksista ohikulkijoilta, niistä iso kiitos ogelin asukkaille, kuvataideopettaja Arja Holma sanoo.

Idea projektiin syntyi viime syksynä, jolloin eräs oulunkyläläinen otti yhteyttä Arja Holmaa ja kertoi Helen Oy:n yhteyshenkilöstä, jonka kanssa maalausprojektista voisi sopia. Alueen sähkökaappeihin oli ilmestynyt töherryksiä. Nyt maalattuina kaapit toivottavasti pysyvät paremmassa kunnossa.

Helen Oy on sponsoroinut vastaavia sähkökaappien maalausprojekteja myös muissa kaupunginosissa ja eri järjestäjien toimesta. Esimerkiksi Maunulassa sähkökaappeja maalattiin työväenopiston kurssilla.

Teksti: Susan Wilander

Kuva: Arja Holma

Share